Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Sugartoosh

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2007OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Luuk Penterman
Joep Lankveld
Rick Penterman
Daan Wopereis
Zang/gitaar
Bas
Gitaar
Drums
EERDERE LEDEN:
Harm-Jan klein Gunnewiek
Thijs Theissen
Joris Beerten
Drums
Drums
Bas

BIOGRAFIE

"Sugartoosh uit Oost-Gelre heeft haar roots in de klei van de Achterhoek, en dat hoor je: alsof Peter te Bos, Dave Grohl en Josh Homme in de Magic Barn modderworstelen om een pakje Marlboro." 3VOOR12 Hollandse Nieuwe nr 20.

"Overtuigend maken de mannen duidelijk waar ze voor staan: stampende rock die als een herenboerderij in de keiharde klei is geheid. Ideale festivalband!" 3VOOR12 Gesel. "Stonerrock is een ‘dertien in een dozijn’ genre, maar deze band weet zich te onderscheiden met creatieve nummers. Duister, maar toch toegankelijk.(..) Ze toveren de Loods om in een soort ‘From Dusk Till Dawn’ locatie: een hok op een verlaten vlakte waar de woestijnhitte overheerst. Een goede dosering van vreemde ritmes, doordachte nummers, stevige stukken en ook wat rustigers." 3VOOR12 De Loods. “Eerlijke lol, dat is wat deze vriendelijke heren uitstralen. Het enthousiasme dat van het podium druipt neemt het publiek gretig tot zich.” 3VOOR12 Pocketpop.

DISCOGRAFIE

Who'll Drive
Release: 2014
  1. Doll
  2. Pack of Smokes
  3. Blissful Journey
  4. Who\'ll Drive
  5. Slow Down
  6. Now It\'s Time
  7. Out of Control
  8. Wall
  9. Sungazing
  10. On The Road
  11. Single Combat
Sugartoosh
Release: 2010
  1. Autopilotman
  2. Adolescent Puberty
  3. Walk On By
  4. Daisy
Demo
Release: 2008
  1. Twosome threesome
  2. Be my son
  3. God what have I done
  4. The End


VIDEO'S

OPTREDENS

Comité Orange
(Lichtenvoorde)
Comité Orange
Op 2-2-2002 zitten Maurice Rietberg, Norbert Doppen, Arno Boschker, Coen Hubers, Thijs Piek en Martijn van Beckhoven bij elkaar bij Tapperij Van Ooijen om naar de huwelijksplechtigheden te kijken van Willem Alexander en Maxima. Onder het genot van oranje tompouces en Oranjebitter concluderen ze dat er wel heel erg weinig te doen is in Lichtenvoorde op Koninginnedag. Zelf wat organiseren op 30 april dus. Samen met Peter Elferink, krijgt het organiserend gezelschap een naam: Comité Orange Lichtenvoorde, kortweg COL. Manus van Ooijen wordt er bij geroepen en de eerste plannen worden gesmeed.
Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Over De Top Festival
(Lichtenvoorde)
Over De Top Festival
Kultuurkuur beleeft in 2009 zijn laatste editie. Het festival wordt te groot en Jongerenopbouwwerk Lichtenvoorde/Groenlo kan de kosten niet meer dragen. De organisatie, die bestaat uit een groep enthousiaste jongeren, wordt aangespoord op eigen krachten verder te gaan met het organiseren van evenementen. Dyon Temming, Talie Wijlens en Roel Stoltenborg richten een eigen stichting op. Stichting DIDK staat voor stichting ‘Dol in de Kop’, maar naar de buitenwereld wordt Stichting ‘Dit is dan Kunst’ gecommuniceerd om toch enigszins professioneel over te komen. Er wordt een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers aangetrokken en in 2010 word het Over De Top Festival geboren.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.
Slag om Paaspop
(Zieuwent)
Slag om Paaspop
Eens in het jaar, zo rond februari, wordt in Zieuwent de ‘Slag om Paaspop’ gehouden. ‘De Slag’ is een bandjeswedstrijd, waarin vijf bands strijden om de hoofdprijs: openingsact op de zaterdag van het Paaspopfestival, dat enkele maanden later plaatsvindt. De winnaar van de muzikale strijd wordt bepaald door een vakjury. Deze jury wordt samengesteld uit mensen uit de regio, wier leven goeddeels in het teken van de (pop)muziek staat. Zo hebben in het verleden al diverse muzikanten, popjournalisten en festivalorganisatoren gejureerd. Als kleine broertje van het Paaspopfestival biedt de Slag om Paaspop een podium voor beginnende bands. De doelstelling is om regionale bands te programmeren, die een eigen oeuvre ten gehore brengen.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: