Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Straight

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1974OPGEHEVEN: 1975

BEZETTING:
Jan Kolkman
Anton Kolkman
Willem Terhorst
Zang/gitaar
Zang/dwarsfluit/drums
Bas

BIOGRAFIE

”Straight is een band met grote ambities”, aldus Jan Kolkman. Straight speelt eigen nummers in de ‘freerockstyle’ zoals ze zelf zeggen. De band repeteert op de deel van de boerderij van Kees van de Hoek in Harreveld. Het eerste en enige(!) optreden is in de Möllenkoare in Lichtenvoorde.

Dat optreden is een heel spektakel met veel licht en rook en mooie witte pakken à la Pink Floyd. Het is een groot succes en zeer zeker voor herhaling vatbaar! Maar helaas, dat komt er niet van. Jan richt Squad op, Anton gaat naar Fragile en Willem wordt gevraagd bij Normaal. En zo blijft Straight maar een voetnoot in de muziekcarrière van Jan, Anton en Willem.

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: