Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Støppelbørd

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1983OPGEHEVEN: 1985

BEZETTING:
Rob Heuvelink
Willem te Molder
Han Mali
Fred van de Griendt
Peter Reyrink
Hennie ten Brinke
Annet Schuiling
Gitaar/zang
Bas/zang
Drums
Gitaar/zang
Gitaar
Drums/zang
Zang

BIOGRAFIE

Støppelbørd ontstaat in de zomer van 1983. Op de braderie van Borculo moet worden opgetreden met ene Jaqueline als zangeres. Dit optreden gaat echter om de een of andere reden niet door. Omdat er niet voor niets is gerepeteerd wordt er uitgeweken naar De Brasserie in Groenlo. Drie Bretonse jongens, die op camping Marveld zijn neergestreken ondergaan die avond samen met een niet al te groot publiek en raken superzat en even enthousiast over ‘de band’.

Ze stellen voor dat de muzikanten komen optreden in Frankrijk! Nee, Bretagne. “Il faut venir en Bretagne pour faire de la musique!" Zij zullen alles ginds wel regelen. Zattemanspraot denk je dan al gauw, maar een paar maanden later ligt er wel degelijk een uitnodiging in de bus om een vijftal optredens te doen in het Bretonse. Alles voor de buitenlandse tournee wordt in gang gezet en de naam Støppelbørd ontstaat. Als variatie op Møtorhead en Møtorhelm. Ferdi Joly wordt als technicus gevraagd om een demo-bandje op te nemen voor die gelegenheid, zo weet Bretagne tenminste wat haar te wachten staat. Het gezelschap combineert de optredens met een heuse vakantie en speelt in vijf gelegenheden haar ongeschoren covers.

FOTO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: