Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Snow

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1976OPGEHEVEN: 1978

BEZETTING:
Theo Dries
Rob Molleman
Peter te Brake
Paul Kampshof
Paul de Leeuw
Zang
Toetsen
Drums
Bas
Gitaar
LATERE LEDEN:
Rob Tenten
Drums

BIOGRAFIE

De band Snow vindt zijn oorsprong in de kroeg ’t Slöfke en ’t cafévoetbal. In de kroeg is het idee ontstaan om samen een band te beginnen. De schuur van Rob wordt repetitieruimte. Het repeteren kan beginnen. Eigen werk, want ze raken ondergesneeuwd onder hun muzikale ideeën. Vandaar ook de naam Snow! De teksten geven meer problemen. Theo Dries komt de band versterken met z’n teksten, zangkunst en z’n podiumentertaiment.

De band is klaar voor het eerste grote optreden. Dit moet natuurlijk plaats vinden in hun stamkroeg. Hun manager, roadie, manusje van alles, Eddie, heeft geluid, licht en podium-aankleding perfect geregeld. Hij heeft zelfs van een oude stofzuiger een ware SNOWmachine gemaakt. De Snowshow kan beginnen. Podiumgordijnen worden opengetrokken en ze spelen hun ijzersterke openingsnummer ‘It’s my life.’ Eddie gaat meteen achter het podiumgordijn zitten om de snowmachine aan te zetten. En die werkt ook nog! In een mum van tijd is de complete kroeg ondergesneeuwd met dat heerlijke, klein gemaakte piepschuim. Wat een puinhoop! Het optreden kan niet meer stuk.

VIDEO'S

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: