Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Simply Fat

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1991OPGEHEVEN: 1994

BEZETTING:
Tim Ebbers
Rezy Geurink
Leon Venderbosch
Jan Doppen
Rob Tenten
Zang/gitaar
Zang
Gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

In de Eurostudio op ’t Hof beginnen Rob, Jan, Leon en Rezy aan een nieuw bandje, want stilzitten is ook niet alles. Een beetje lekker coveren is de bedoeling en regelmatig optreden. Al gauw blijkt de ene gitaar voor veel nummers niet toereikend en gitarist Tim Ebbers vindt het leuk om ook een keertje mee te spelen. Dat hij ook een heel goede zanger is biedt veel mogelijkheden.

Simply Fat (de naam duidt weinig subtiel op de niet geringe omvang van zangeres Rezy) beschikt nu over twee topstemmen. Rezy tekent voor het betere werk van Bonnie Raitt, Mother’s Finest, Oleta Adams en Sass Jordan. Tim covert met verve John Hiatt, John ‘Cougar’ Mellencamp en andere heren. Het repertoire vordert langzaam en incidenteel waagt de groep zich al aan een eigen compositie die er wezen mag. Funk is running. Simply Fat speelt in 1993 op Paaspop. Zangeres Rezy draagt een accordeon die louter dient als showelement, want ze kan er geen noot op spelen. Niemand in het publiek vraagt zich af wat de functie van het instrument moet zijn geweest. In verschillende Achterhoekse cafés wordt het podium met succes ingenomen. Gewoon een lekker bandje, Simply Fat! En that’s that!

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: