Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Shiver

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1999OPGEHEVEN: 2008

BEZETTING:
Roy in 't Veld
Onno Zijdel
Ernesto Oosthuizen
Frank Droste
Jos Zoomer
Zang/gitaar
Gitaar/zang
Toetsen/zang
Bas/zang
Drums/percussie

BIOGRAFIE

Mirror (1999) is het eerste album dat onder de naam Shiver verschijnt. Mirror wordt begin mei 1999 gepresenteerd in een afgeladen Muziekcentrum Enschede. De nummers Gate Of heaven en Future Child komen op single uit. Shiver doet een tournee met de Britse band Big Country, speelt op de grote podia en festivals waaronder Huntenpop en De Zwarte Cross en is een graag geziene gast in radio- en televisieprogramma's als Leidschekade Live, Denk aan Henk, Bridget on Air, TMF en Stenders Vroeg. 

De stem van zanger Roy in 't Veld wordt vaak vergeleken met Bono van U2 en de band wordt dan ook regelmatig gevraagd voor de jaarlijkse Nederlandse fanclubdag van de Ierse band. Het contract met Dino wordt beëindigd en als het niet lukt bij andere platenmaatschappijen brengt de band het tweede album The Sun Leaves The Day (2002) in eigen beheer uit. De cd is geproduceerd door Gordon Groothedde en bevat onder meer een ode aan gitarist Stevie Ray Vaughan. De recensies zijn overwegend positief. Oor prijst de kwaliteit van de opnamen en plaatst de band tussen Kane en Bløf. Music Maker is ook enthousiast al vindt het blad dat de teksten iets teveel neigen naar het pathetische. Na een massaal bezochte presentatie op de Markt in Oldenzaal start de band een uitgebreide tournee door Nederland.  Door persoonlijke omstandigheden verlaat bassist Liejondo Nijhuis de band. Hij gaat eind 2004 verder als bassist in de band ENorm. Frank Droste (tevens directeur van Het Theater in Borne) neemt zijn plaats in. Shiver wordt aangevuld met gitarist Onno Zijdel (ex-De Gracht) en drummer Jos Zoomer (ex-Vandenberg). Gert-Jan Brandenbarg speelt mee op toetsen. Shiver doet een akoestische tournee door Nederland waarbij naast eigen werk ook covers worden gespeeld van onder meer The Counting Crows, Radiohead en Jimi Hendrix.  Shiver gaat in Oldenzaal de studio in van hun voormalige toetsenist Gert-Jan Brandenbarg om de opname van een volgend album af te ronden. Brandenbargs plaats achter de toetsen wordt ingenomen door Ernesto Oosthuizen die net als Onne Zijdel afkomstig is uit De Gracht. In 2001 won Oosthuizen de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Shiver houdt op te bestaan. Drummer Jos Zoomer, gitarist Erik de Boer (Harrow, X-posure) en bassist Jacques Suurmond (Marathon, Shiver) gaan zonder Roy in 't Veld verder en richten met zanger Marten Jen Rerink (The Others, No-Sugar) in 2008 de rockband The Flow op.

DISCOGRAFIE

Red River
Release: 2005
 1. Scar on my Soul
 2. Falling Down
 3. Phantoms
 4. Frozen Ass
 5. Not Ready to Stop
 6. Red River
 7. Rain
 8. Be Happy
 9. Hilton
 10. Jack
 11. Love is Blindness


OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Zwarte Cross
(Lichtenvoorde)
Zwarte Cross
Alles zien wat er tijdens de Zwarte Cross gebeurt is absoluut onmogelijk. Maar met alle races, stunts en optredens op het gigantische terrein van De Schans is dat ook niet zo vreemd. Terwijl rechts van je een stuntteam met motoren spectaculaire capriolen laat zien op de springschans, staat bij de start een grote groep motoren te ronken. Klaar voor de start. Zondagmiddag om half vier staan alle camera's op scherp voor de rijders in de BN-ers klasse. Voorop staan EO-presentator Arie Boomsma, 3FM-dj Wouter van der Goes (verkleed als acrobaat Adriaan), de Jovinks Gijs Jolink en Hendrik-Jan Lovink natuurlijk en helemaal achteraan staat Bennie Jolink klaar. Rustig maakt hij nog een praatje met een tv-journalist. Vier rondes later heeft Boomsma de overwinning binnen en worden de BN-ers onder luid gejuich uitgezwaaid.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: