Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Premium

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 2001OPGEHEVEN: 2018

BEZETTING:
Ludo Waenink
Jan Willem Kolkman
Dorus Wolters
Joep Lankveld
Luuk Penterman
Harm-Jan klein Gunnewiek
(Gitaar)
Toetsen
Gitaar/zang
Bas
Zang
Drums
EERDERE LEDEN:
Martijn Kolkman
Helmut Esseling
Harm Lankveld
Freek Rikkerink
Wouter Hillen
Drums
Gitaar
Zang
Gitaar
Gitaar

BIOGRAFIE

Premium is een coverband met enkel en alleen leden uit Harreveld. In 2001 begint de band met repeteren maar zoekt nog een zanger. Harm daagt op. Er wordt hard gewerkt aan een avondvullend repertoire en gezocht naar optredens. Bij café De Domme Aanleg worden de eerste noten gespeeld voor een groot publiek. Het optreden slaat in als een bom en de band besluit het hier niet bij te laten.

Meerdere optredens volgen op festivals, kermissen, in kroegen en op radiostations. De band wordt regionaal bekend. Begin 2005 besluit Harm ermee te stoppen. Er staan nog een hoop optredens op de agenda, dus zoeken ze weer een zanger. Luuk Penterman neemt de microfoon over. Dan gaat het hard. Premium wint Podiumprijs Atlantic 2005 en speelt tijdens de halve finale van Clash of the Coverbands in Paradiso en wint daar de publieksprijs! Ze belanden in de finale en spelen in Studio 22 waar ze helaas niet winnen. Daarnaast doen ze mee aan Cover Your Ears waarbij ze uitsluitend U2 spelen en winnen dit keer wél. De band oogst vanaf dan veel belangstelling en wordt gevraagd voor optredens in heel Nederland. In 2007 organiseert Premium de Night of the Premium in de grote zaal van De Radstake waar zo’n 1000 bezoekers op afkomen.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Comité Orange
(Lichtenvoorde)
Comité Orange
Op 2-2-2002 zitten Maurice Rietberg, Norbert Doppen, Arno Boschker, Coen Hubers, Thijs Piek en Martijn van Beckhoven bij elkaar bij Tapperij Van Ooijen om naar de huwelijksplechtigheden te kijken van Willem Alexander en Maxima. Onder het genot van oranje tompouces en Oranjebitter concluderen ze dat er wel heel erg weinig te doen is in Lichtenvoorde op Koninginnedag. Zelf wat organiseren op 30 april dus. Samen met Peter Elferink, krijgt het organiserend gezelschap een naam: Comité Orange Lichtenvoorde, kortweg COL. Manus van Ooijen wordt er bij geroepen en de eerste plannen worden gesmeed.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
LAL Festival
(Lichtenvoorde)
LAL Festival
Martijn Verhoeven, Rik Oude Wesselink, Frank Wensing en Thijs Oolthuis richten in 2002 de Stichting 12inchevents op. De stichting heeft als doelstelling ‘het bevorderen van de muziekcultuur en het bieden van een podium voor het ten gehore brengen van die muziek, alsmede het organiseren van activiteiten om die muziek heen’. Hieruit ontstaat het LAL Festival: Lichtenvoorde Achterhoek Live.
Over De Top Festival
(Lichtenvoorde)
Over De Top Festival
Kultuurkuur beleeft in 2009 zijn laatste editie. Het festival wordt te groot en Jongerenopbouwwerk Lichtenvoorde/Groenlo kan de kosten niet meer dragen. De organisatie, die bestaat uit een groep enthousiaste jongeren, wordt aangespoord op eigen krachten verder te gaan met het organiseren van evenementen. Dyon Temming, Talie Wijlens en Roel Stoltenborg richten een eigen stichting op. Stichting DIDK staat voor stichting ‘Dol in de Kop’, maar naar de buitenwereld wordt Stichting ‘Dit is dan Kunst’ gecommuniceerd om toch enigszins professioneel over te komen. Er wordt een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers aangetrokken en in 2010 word het Over De Top Festival geboren.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.
Stadsgrachtenfestival
(Harreveld)
Stadsgrachtenfestival
Anders dan de naam doet vermoeden, vindt dit jaarlijks terugkerend Harrevelds festijn plaats in juli rond de kerk. Op het kerkplein onder de verlichte kerktoren wordt in de muziekkoepel opgetreden door drie bands en een dj. Het lukt de organisatie elk jaar één band met Harreveldse bezetting te laten optreden.
Zomermarkt
(Lichtenvoorde)
Zomermarkt
”De Zomermarkt in Lichtenvoorde staat bekend als een zomers evenement, dat overdag bol staat van spetterende activiteiten en dat elke avond met een groot muzikaal feest midden op de markt wordt afgesloten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: