Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Point

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1965OPGEHEVEN: 1968

BEZETTING:
Jan Froeling
Jos van ’t Hooft
Walter Nijenhuis
Jan Boevink
Bennie Eleveld
Gerard Overbekking
Zang
Toetsen/trompet
Gitaar
Gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

Het repertoire bestaat uit nummers van Them, Procol Harum, Fleetwood Mac en andere interessante bands. Er wordt opgetreden in zelfgekozen lokaties en op zelfgeorganiseerde feestjes. In Beatclub Gloria in Lichtenvoorde en bij de Red Rooster Club bij Meijer in de kelder in Groenlo trekken ze samen met de groep Wending uit Beltrum (met o.a. Willem Terhorst) volle zalen. Ook wordt er deelgenomen aan regionale beatwedstrijden in bijvoorbeeld Borculo en Aalten, waar de winnende band dan de hele avond mag spelen.

Wat betreft de apparatuur: “We begonnen met helemaal niets.” Voordat Point wordt opgericht hebben ze al een bandje dat The Froggs heet. Ze doen alles wat maar geld opbrengt voor hun instrumentarium en de bijbehorende geluidsapparatuur. Zo doen ze ook mee in het bloemencorso van Groenlo! Jan Froeling: “De band die voortkwam uit The Froggs was een bandje met de naam The Hollams. Hierin zaten twee ‘Holl’andse jongens te weten Walter Nijenhuis en ik zelf en drie ‘Am’bonese jongens. We kregen steeds meer geluid, iedereen had wel wat. Versterkers werden door Gertie Reinders in het begin gemaakt van oude radioversterkers. Zelf maakten we boxen voor de zanginstallatie. Een drumstel werd gekocht. Bij Tillman in Lichtenvoorde bestelden we een Davoli gitaarversterker met tremolo, dat wás wat. Het einde van de Hollams kwam in zicht, veel van elkaar geleerd, maar we gingen niet verder.” Walter Nijenhuis en Jan Froeling blijven over. Samen hebben ze mensen gezocht voor de volgende band R & B Groep Point. Ze krijgen zelfs een manager, Hans Wevers uit Winterswijk. Omdat The Flames uit Eibergen uit elkaar waren gegaan, komen Jan Boevink, Bennie Eleveld en Gerard Overbekking bij Point spelen. Jos van ‘t Hooft volgt en de band is compleet! “Oefenruimte was iets dat je moeilijk kon vinden.” In eerste instantie wordt er geoefend in het schuurtje bij Jan Froeling thuis. Zijn vader, zelf ook muzikant, vindt dat, “als je wat wilt, op zijn minst moet kunnen oefenen.” Omdat de buurt het geluid niet kan waarderen, wordt er samen met de plaatselijke overheid, lees Politie, gezocht naar een andere lokatie. Die wordt gevonden in de kelder van het Parochiehuis. Noodgedwongen, het is er te vochtig, funest voor je spullen, moet er korte tijd later worden uitgeweken naar jongensstad ‘de Pol’. Uiteindelijk belanden ze in ‘Ons Huis’ in Eibergen. Het gaat werkelijk fantastisch, er wordt een avondvullend programma samengesteld! Het instrumentarium en de apparatuur zijn ronduit professioneel en ze kunnen zich goed meten met andere grote regionale bands. Point houdt op te bestaan als een van de leden zijn militaire dienstplicht moet gaan vervullen en twee andere bandleden dansmuziek gaan maken. Dat gebeurt in 1968. In 2000 komen de bandleden nog een keer bij elkaar: een avond waarop gesprekken over toen tot in de late uurtjes zijn gevoerd. A sentimental yourney in time and music! Jan Boevink speelt tegenwoordig nog in The Flames.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: