Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Morpho

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1990OPGEHEVEN: 1994

BEZETTING:
Emiel Engel
Ton Holweg
Frank Holweg
Jan Doppen
Zang/gitaar
Bas
Gitaar/percussie
Drums
LATERE LEDEN:
Marcel Venderbosch
Corry Doppen
Anjo Wessels
Trompet
Dwarsfluit/zang
Bas

BIOGRAFIE

Zoals zoveel bandjes heeft ook Morpho eerst een andere naam: Fancy Toddle. Dit klinkt volgens de heren te kinderachtig en dus wordt de naam veranderd. Ze spelen bijna uitsluitend eigen werk op fuiven en feestjes in de vriendengroep. Gezien de aanvangskwaliteit een juiste zet.

In 1974 wordt op de Lichtenvoordse ‘Van Alles Markt’, een soort braderie rond de Varkensmarkt, een eerste openbaar optreden gedaan. Dat gaat heel aardig. Bandleider Emiel en zijn kameraad Ton hebben toch meer ambitie en kiezen in 1975 voor Dark Rose. Frank en Jan volgen dit voorbeeld even later en stappen in Fragile. Einde Morpho dus. Opmerkelijk feit: Morpho’s tweede bassist Anjo Wessels speelt als eerste in de Achterhoekse popscene van die tijd op een fonkelnieuwe rode Rickenbacker bas. Een bezienswaardigheid!

FOTO'S

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: