Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Mink DeVille Tribute

MiNK DeBand

Type: Band Genre: Country, Pop, Rock

OPGERICHT: 2006OPGEHEVEN: 2013

BEZETTING:
Maurice Rietberg
Mark Lenselink
Wessel Vermie
Bob Heutinck
Thijmen Oberink
Mark Braad
Wilco Zoethout
Tonnie Marneth
Remco Kuiperij
Simone Wijgergangs
Zang
Saxofoon
Zang/percussie
Zang/percussie
Toetsen
Bas
Drums/zang
Gitaar
Gitaar
Zang
LATERE LEDEN:
Henk Graven
Dorith Marneth
Gitaar
Zang

BIOGRAFIE

Een tribute aan Willy DeVille, dat was wat de oprichters van MiNK DeBAND in 2006 voor ogen stond toen deze liefhebbers bij elkaar kwamen om de oprichting van de band te bespreken. Muziek keuze; authentieke rock op basis van het repertoire van Willy DeVille. Een zogeheten tribute band. Willy is in Nederland met zijn band Mink DeVille vooral bekend van de hits ‘Spanish Troll’, ‘Demasiado Corazon’ en ‘Mazurka’. Zijn oeuvre is rijk en gevarieerd. Een recept met invloeden van latin, blues en rock levert prachtige ballades en swingende rock ‘n' roll op. Met het overlijden van Willy DeVille, 6 augustus 2009, is waarlijk een romanticus, een van de laatste iconen van de rock ‘n' roll heengegaan.

MiNK DeBAND is opgericht in de zomer van 2006 door Maurice, Remco, Wilco en Tonnie. Al snel werd deze bezetting aangevuld met bas speler Mark. In deze samenstelling is vervolgens de muzikale basis gelegd. Na verloop van tijd is de band uitgebreid met Thijmen op toetsen, Bob op percussie, Mark op saxofoon en Simone voor backing vocals. Sinds haar oprichting heeft MiNK DeBAND muzikaal een enorme groei doorgemaakt. De bandleden zijn gepakt door de puurheid van Willy’s muziek. Langzaam is de bezetting gericht uitgebreid tot de huidige negen bandleden. Met deze uitgebreide en uitgebalanceerde bezetting en toegenomen inzicht in hoe Willy muziek beleefde is MiNK DeBAND rijper en volwassen geworden. De band zegt er niet op uit te zijn een imitatie van Willy’s muziek te presenteren maar om zijn muziek als inspiratiebron voor de eigen interpretatie te gebruiken. Het resultaat is in ieder geval prachtige muziek, met enorme passie en beleving gespeeld. Het plezier dat de muzikanten beleven aan een optreden spettert van het podium af. Een vonk die overslaat op hun publiek. Dit is niet onopgemerkt gebleven. MiNK DeBAND speelt vooral in de stijl van Willy’s periode met zijn band Mink DeVille. Deze periode wordt prachtig weergegeven op zijn album Live At Montreux uit 1982.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
KGB Gala
(Lichtenvoorde)
KGB Gala
“We gaan op Nieuwjaarsdag optreden in De Koppelpaarden want verder is er niets te doen in Lichtenvoorde” zegt KGB-zanger Joop Tenten in 1992. De daad wordt bij het woord gevoegd! Er worden posters gemaakt en kaartjes gedrukt en de zaal wordt gezellig versierd door de hele band met aanhang. Op 1 januari ’93 gaat voor een totaal uitverkochte zaal met 600 man de allereerste KGB Nieuwjaarsparty van start. Als trekkers staan de nog vrijwel onbekende Ernst Daniël Smidt, de Aaltense countrydiva Sandra Vanreys en de helaas veel te vroeg overleden Bennie Wopereis alias ‘Boers’ op het affiche. Alle artiesten worden live begeleid door de KGB.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: