Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Maithuna

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1972OPGEHEVEN: 1974

BEZETTING:
Frank Nielander
Hans van Dillen
Jan Ottink
Hans Tenten
Wim Holthaus
Zang/gitaar/viool
Gitaar
Bas
Percussie
Drums
LATERE LEDEN:
Willy Elferink
André Beerten
Mondharmonica
Zang

BIOGRAFIE

Maithuna wordt in 1972 opgericht door Frank Nielander en Hans van Dillen als een uit de hand gelopen schoolband. Na een succesvol optreden op het Marianum, als opwarmer voor de hoofdact Alquin, besluit de band door te gaan. Na een reeks optredens in Neede, Eibergen, Groenlo en Lichtenvoorde wordt de band, vanwege de algehele schoolverlating, in 1974 opgeheven.

Nielander, Ottink (later o.a. Link en de Jan Ottink Band) en Holthaus (later o.a. Waanzin) trekken een deel van hun verdere bestaan als beroepsmuzikant door het leven.

VIDEO'S

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: