Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Lummel

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 2006OPGEHEVEN: 2008

BEZETTING:
Tim Ebbers
Dirk Grooten
Niek Giesen
William Jansen
Zang/gitaar
Drums/zang
Gitaar/drums
Bas

BIOGRAFIE

De band Lummel uit Groenlo onstaat enige tijd na het uiteenvallen van De Bokkies. De jongens bezitten een eigen oefenruimte waar met veel plezier iedere woensdagavond gerepeteerd wordt. Het repertoire bestaat uit nummers van o.a. Creedence, John Hiatt, Mick Jagger en ook Nederlandstalige popsongs.

In hun bio omschrijven ze het zelf als ‘ouwe lullen muziek’. Hoogtepunt is het optreden op de Marveld Music night te Groenlo in 2006. Voor een 1800-koppig publiek spelen de jongens alsof hun leven ervan afhangt. Een geweldige belevenis voor de toch al zeer ervaren muzikanten. In 2007 besluiten Tim, William en Dirk met z’n drietjes door te gaan.

OPTREDENS

LAL Festival
(Lichtenvoorde)
LAL Festival
Martijn Verhoeven, Rik Oude Wesselink, Frank Wensing en Thijs Oolthuis richten in 2002 de Stichting 12inchevents op. De stichting heeft als doelstelling ‘het bevorderen van de muziekcultuur en het bieden van een podium voor het ten gehore brengen van die muziek, alsmede het organiseren van activiteiten om die muziek heen’. Hieruit ontstaat het LAL Festival: Lichtenvoorde Achterhoek Live.
Marveld Music Night
(Groenlo)
Marveld Music Night
Eigenaar Edwin Bomers van Marveld Recreatie in Groenlo besluit eind jaren ‘90 een tennishal te bouwen. De hal dient echter ook geschikt te zijn voor popconcerten. En zo geschiedt. Eenmaal per najaar wordt de tennishal omgetoverd tot een grote poptempel. Organisator/programmeur is Rob Pijnappel, hoofd horecazaken Marveld Recreatie. Elk jaar programmeert men een grote live-act, met in het voorprogramma ruimte voor regionale en lokale bands.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: