Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Longa Band, De

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1985OPGEHEVEN: 1986

BEZETTING:
Ferdi Joly
Henry Wolters
Rob Tenten
Jan Doppen
Rezy Geurink
Gitaar
Toetsen
Drums
Bas
Zang

BIOGRAFIE

Voor de fancy fair ten behoeve van Longa ’59 in de Hamalandhal is een band nodig. Voorzitter Gijs Eijsink vraagt commissielid Rob Tenten, of hij voor die gelegenheid niet met lokale muzikanten wil spelen. Een naam heeft Eijsink al verzonnen, hoe toepasselijk!

Alle muzikanten kennen elkaar al uit eerdere samenwerkingen. Het is een gezellige gelegenheidsband, die de meest uiteenlopende covers speelt van Chaka Khan naar Simply Red tot Grace Jones en The J. Geils Band. De Longa band speelt op een aantal Longa voetbal- en volleybalfeesten. Onvergetelijk is het optreden op een carnavalsavond van De Keienslöppers in De Koppelpaarden. De Longa bandleden hebben niks met carnaval en besluiten er zelf een flinke draai aan te geven. Ferdi komt verkleed als John Lennon die rockend de polonaises aanvoert, gastmuzikant Bennie Stortelder speelt onverschrokken The Drunken Sailor op de zingende zaag en Prins Carnaval vindt de muziek zó hard dat hij boos de stekkers uit het orgel trekt. Alaaf!

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: