Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Les Artistiques

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1965OPGEHEVEN: 1967

BEZETTING:
Theo te Brinke
Theo te Lintelo
Henkie Koehorst
Harry Lankveld
René Giezen
Zang/gitaar
Zang/gitaar
Drums
Bas
Manager
LATERE LEDEN:
Raymond Giezen
Manager

BIOGRAFIE

Er wordt geoefend in de werkplaats van de vader van Theo te Lintelo: de GMI, de Groenlose Meubel Industrie. Les Artistiques treedt o.a. op in Neede, Ruurlo en Meddo. In Meddo speelt Harry een solo in kleermakerszit met een stuk glas over de snaren om een bepaald heel apart ‘soundeffect’ te krijgen! Welk een muzikaal en artistiek hoogstandje! Té gek in die dagen. Het nummer ‘Het Kerkhof’ is een van de eigen composities. Theo tekent voor de muziek en het tekstuele komt voor rekening van Harry.

Theo te Brinke is over het algemeen het creatieve brein achter de band. Die eer komt hem zeker toe. Theo te Brinke zelf: ”Het waren zeer moeilijke tijden voor een band in Groenlo, dat alleen maar dansorkesten kende en helemaal niet open stond voor ‘beatmuziek’. Legendarisch is de versterker van Harrie Lankveld. Hij had als bassist met veel moeite een oude Wurlitzer versterker op de kop getikt uit de gelijknamige jukebox. Het ding was zwaar en als hij aan stond kon je er een ei op bakken, zo heet werd het ding. Onderweg naar een fuif in Neede, waar Theo een optreden geregeld had, hield Harrie die versterker op z’n knie zodat hij niet kapot kon gaan. Ter plekke echter zette hij dat ding op een bankje waarop twee meiden zaten aan één kant. De dames stonden op en …versterker op de grond op de kop! Lampen kapot en optreden naar de maan! Zo ging dat dan in die tijd. Ook werden er diverse pogingen gedaan om een Gibson ‘flying V’ te zagen van een oude Egmond gitaar. Na veel en vooral fout gezaag was er niet veel meer over van het stuk hout en de hals. Het was meer een ‘flying piece of wood’ geworden. Talentenjachten waren er in die tijd ook veel en ook daar deed Les Artistiques aan mee. Helaas niet altijd met succes, maar desondanks waren het mooie, maar moeilijke tijden.” Alleen Theo gaat door in de muziek, de rest heeft voor zover bekend geen muziek meer gemaakt.

FOTO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: