Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Gitaarleraar aan de muziekschool

Leon Venderbosch

Type: Band Genre: Overige

OPGERICHT: 1964OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Leon Venderbosch
Gitaar

BIOGRAFIE

”Vanaf mijn 14e jaar speel ik gitaar. De eerste lessen ‘klassiek gitaar’ (ik wilde liever geen klassiek maar dat kon niet anders) krijg ik van Klaas van Polanen. Omdat er nog geen gitaarlessen in popmuziek worden gegeven, leer ik zelf electrisch gitaar spelen in de bands Flake en later Head over Heels. We maken onze eigen nummers, weliswaar geïnspireerd door bands als Rush en Saga. Na het eindexamen havo in Groenlo word ik aangenomen op het conservatorium in Enschede (tegenwoordig ArtEz).

In 1988 heb ik mijn diploma ‘docent klassiek gitaar’ bij Louis Gall behaald en een paar jaar later ‘docent Lichte Muziek’ (electrische gitaar) bij Jim ten Boske en Gerard Peters. Sinds 1991 ben ik werkzaam aan de muziekschool en geef les in akoestische en electrische gitaar. De leerlingen krijgen gitaarles op een moderne manier, dat wil zeggen, wordt minder vanuit een notenboekje gewerkt, er zijn ‘meespeel-cd’s’ en ook wordt gebruikt gemaakt van internet. Daarnaast doe ik aan band-coaching: bands krijgen begeleiding in het repeteren, met elkaar muziek maken in verschillende stijlen en eventueel in een later stadium zelf nummers schrijven. Voordeel van het werken aan de muziekschool is, dat je je leerlingen meer mogelijkheden kunt bieden om samen te spelen, in welke vorm dan ook. (duo’s, trio’s, popbands, big-band enz.) Gedurende deze periode van 15 jaar lesgeven heb ik in verschillende bands gespeeld: Flake, Head over Heels, Simply Fat, KGB, Call the Police, Underplugged, Touchdown en Les Cigales. Anno 2007 speel ik nog steeds in de band Get a Grip en met collega’s speel ik in een tangokwintet genaamd ‘Pasion’ (tango’s van Astor Piazzolla). Verder speel ik met collega-gitarist Ton Haket duetten klassiek gitaar.”

VIDEO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: