Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Lebber

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 2004OPGEHEVEN: 2013

BEZETTING:
Roy Alofs
Wouter Engelbarts
Marcus Harbers
Jaap Huinink
Koen Knufing
Jochem Kox
Thijs Oolthuis
Gitaar
Bas
Mondharmonica
Gitaar/zang
Toetsen
Drums
Zang
LATERE LEDEN:
Jochem Kox
Martijn Verhoeven
Gitaar
Drums

BIOGRAFIE

Eigen werk, Nederlandstalig zoals ‘Lief barmeisje’, ‘Eenfout’ en ‘Water & Vuur’ en bewerkte covers zoals ‘Let Me Enter Teeuws You’. Tijdens een avond doorzakken besluiten zes vrienden instrumenten te kopen en dan bij elkaar te gaan zitten muziek maken. Een te grote bek zorgt er voor dat vijf weken later het eerste optreden voor de deur staat en dat er van dat zitten weinig terecht komt.

In de ELNA is dat eerste optreden al meerdere keren aangekondigd, dus moet men door! Vriend nummer zeven, Roy, krijgt ook lucht van de nieuw geformeerde band en benoemt zich per sms tot gitarist, waarmee meteen ook de naam van de band een feit is: Lebber. Dat staat dan voor Lichtenvoordse Eerste Boy Band En Roy. Al snel blijkt dat het geluid dat de jongens produceren vrij weinig parallellen vertoont met dat van echte boybands als Take That en The Backstreet Boys. Op hun eerste optreden wordt dit duidelijk bevestigd. Dat optreden gaat echter met zoveel plezier en geouwehoer gepaard, dat besloten wordt om dóór te gaan. Al snel volgen aanvragen voor meerdere optredens en tot hun eigen verbazing begint het muzikaal te klikken en klinken. De ‘boys’ zijn met stomheid geslagen wanneer er uitnodigingen volgen om te spelen op het Keifestival en Paaspop. In augustus 2005 is er een optreden op het Burenfeest. Een single, getiteld ‘Lief barmeisje’ volgt en het liedje groeit zowaar uit tot een lokaal hitje.

VIDEO'S

OPTREDENS

Burenfeest
(Groenlo, Lichtenvoorde)
Burenfeest
In 1999 besluiten enkele gelijkgezinden uit de toenmalige gemeentes Groenlo en Lichtenvoorde de handen ineen te slaan om een groots ‘feest der verbroedering’ te organiseren tussen beide plaatsen, die al een eeuwenlange rivaliteit onderhouden met elkaar. Tijdens dit gebeuren dient de nadruk te worden gelegd op datgene wat elkaar zo verbindt: muziek, humor, gezelligheid en gemoedelijkheid. De organisatie treedt op onder de naam Stichting Burenplicht, bestaande uit voorzitter William Jansen (Groenlo), penningmeester Jan Doppen (Lichtenvoorde), secretaris Henri Walterbos (Groenlo) en de leden Walter Niënhuis (Lichtenvoorde), Joeri Analbers (Groenlo) en Wim Wiggers (Lichtenvoorde).
Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: