Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

IDP Entertainment

Type: Band Genre: Urban

OPGERICHT: 2001OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Frederik Mayland
Rob Schellekens
Rapper
Rapper

BIOGRAFIE

Groenlo. Al vanaf hun jonge jaren zijn Frederik en Rob geïnteresseerd in muziek en speelt muziek een belangrijke rol in hun leven. Hun interesse ligt in de wereld van de hiphop en rap. Zo rond 2000 begint in Nederland de Nederhop van de grond te komen. In Nederhop zien Frederik en Rob de kans om hun gevoelens op een goede manier te uiten. Ze noemen zichzelf respectievelijk MasterM!nd en Snow.

MasterM!nd omdat hij, Frederik, op school een vervelend mannetje is geweest en veel verprutst heeft. Uiteindelijk komt het besef, dat hij verder wil komen in het leven, anders in het leven moet staan. “Ik begon mijn m!nd te gebruiken.” Rob ging vroeger alleen met (getinte) medelanders om en was dus de enige blanke in zijn vriendengroep, vandaar Snow. IDP is een afkorting voor Ideale Players. Het begrip ‘player’ staat voor versierder. In hun beginjaren zien ze zichzelf als een soort players, maar dat is inmiddels veranderd. De teksten die ze schrijven op beats gaan over allerdaagse zaken, maar ook over moeilijke tijden, die een ieder wel eens moet doorstaan. Ook de maatschappelijke boodschap komt aan bod. Enkele nummers die IDP geschreven heeft zijn onder andere ‘Ridder zonder wit paard’, ‘Een verloren leven’, ‘Betere dagen’, ‘Verboden liefde’ en ‘Speel geen gangster’. Deze nummers hebben ze onder andere ten gehore gebracht op Marianum (Lichtenvoorde 2004), Step Up (CityLido 2007), MarianumPop 2007 (samen met Dogey G, alias Doghuan Yilmaz), Danspaleis met niemand minder dan Ali B, Elbekurkie en de Ludgerusschool in Lichtenvoorde. Yo.

VIDEO'S

OPTREDENS

Art Factory
(Groenlo)
Art Factory
In 2002 wordt de eerste Art Factory gepresenteerd. Een Kunstbende-achtige happening, georganiseerd door het jongerenwerk in Groenlo en Eibergen. Het doel van deze ‘kunstbende’ is om jongeren meer te betrekken bij kunst en cultuur. The Art Factory is een soort klein open kunstpodium voor jongeren van 11 tot en met 23 jaar, die op alle mogelijke manieren hun kunsten kunnen tentoonstellen aan het publiek: muziek, dans, beeldend, enzovoort. Daarnaast worden er ook demonstraties verzorgd door volwassenen. Marco te Nijenhuis, destijds parttime jongerenwerker in Groenlo, is samen met stagiaires en de jongerenraad Pridee uit Groenlo organisator van het kunstfestijn.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
Marianumpop
(Groenlo)
Marianumpop
Eind 2003 ontstaat tijdens de pauze het idee om MarianumPop te beginnen. Sander Esselink en Rob Steuber, beiden werkzaam aan scholengemeenschap Marianum, zitten aan de koffie en al pratend ontstaat het idee om iets te gaan organiseren voor de leerlingen van Marianum die in een bandje spelen. Na enig overleg blijkt dat het idee daadwerkelijk gestalte kan gaan krijgen. Er zijn namelijk véél leerlingen die muziek maken en in een bandje spelen.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: