Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

How We Operate

Type: Band Genre: Metal, Rock

OPGERICHT: 2006OPGEHEVEN: 2008

BEZETTING:
Sean Gascoigne
Nils Wiegerinck
Arjen Stortelder
Drums/zang
Gitaar/zang
Gitaar

BIOGRAFIE

Het is halverwege 2006. Nils en Sean van QQ47 willen graag andere instrumenten bespelen en beginnen een zijproject. Arjen wordt gevraagd om mee te doen. Ze beginnen met het schrijven van eigen nummers. Sean stapt achter de drumkit en neemt ook het hardere schreeuwwerk voor zijn rekening.

Nils pakt een gitaar en plugt deze in zijn basversterker waardoor, door de heavy sound, een basgitarist overbodig wordt. Arjen zorgt voor het melodische gedeelte en plugt zijn gitaar gewoon in een gitaarversterker. De eerste nummers van How We Operate zijn een mix tussen hemelse en helse muziek. Heerlijke zweverige stukken worden afgewisseld met bikkelharde metal. Een band die absoluut uniek in z’n soort is. In plaats van eerst op te treden en dan een demo op te nemen doet How We Operate het andersom. Ze starten een label en nemen de demo genaamd ‘Diamond Bridge’ op, waarop drie nummers staan. Begin 2007 gaat de Achterhoekpoptour van start en How We Operate meldt zich om de eerste voetstappen op het podium te zetten. In mei staan ze op Kleintje Keifestival en dit optreden blijft niet onopgemerkt.

DISCOGRAFIE

How We Operate
Release: 2007
  1. City of Angels
  2. Forget Your Friends
  3. Summernights
  4. Suicidal Death Squad


OPTREDENS

Kleintje Keifestival
(Lichtenvoorde)
Kleintje Keifestival
Als opstap naar het Keifestival stelt het bestuur een muzikale wedstrijd in. Via een oproep in de regionale weekbladen wordt beginnende bandjes gevraagd om zich in te schrijven. De winnaar van de wedstrijd wordt beloond met een geldprijs en een optreden op het jaarlijkse Keifestival. Maar liefst 150 aanmeldingen komen binnen! De eerste editie van Kleintje Kei vindt plaats in een aantal horecagelegenheden in Lichtenvoorde. Onder het oog en oor van vakkundige juryleden strijden twaalf bandjes om een plaats in de finale. Vier daarvan dringen door tot de finale. Bendover wint en opent het Keifestival 2003 met een spetterend optreden.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: