Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Han Mali

Type: Band Genre: Overige

OPGERICHT: 1959OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Han Mali
Drums/percussie

BIOGRAFIE

Drummer/percussionist uit Groenlo. Han heeft gespeeld in diverse regionale bandjes en is heden ten dage actief als drum/percussieleraar in Groenlo. Ook is hij de drummer van de Achterhoekse band Boh Foi Toch. ”Hoe het begon? Al vanaf jonge leeftijd, ik denk vanaf een jaar of negen, had ik al belangstelling voor alles wat met muziek te maken had. Vooral muziekprogramma’s op TV werden met belangstelling gevolgd.

Al gauw kreeg ik met Sinterklaas mijn eerste (speelgoed)drumstel uit de winkel van mijn vader. Dit drumstel was van papier en na één dag al helemaal stuk geslagen. De tweede (van plastic) heeft het wat langer volgehouden. Elke vrijdagmiddag ging de radio op tien en meespelen maar! Dit tot ergernis van onze huishoudelijke hulp Annie, die in de keuken stond te strijken met watjes in haar oren en een theemuts over de speaker in de keuken om het geluid enigszins te dempen. Na een aantal jaren vond ik dat een echt drumstel beter zou zijn. Mijn ouders dachten er wat anders over en vonden dat ik eerst maar gitaar moest gaan spelen. Dit instrument was wat betreft volume veel geschikter. Niet echt wat voor mij! Enige jaren later toch mijn eerste drumstel gekocht van Jos Snijders, een paarse Sonor. Al gauw een duo gevormd met Peter Harbers, die een elektrische gitaar gekocht had. Carbon Acid was geboren. Dit was in 1977. Al gauw kwam er uitbreiding met Rob Heuvelink en Fred van de Griendt op gitaar en zang. Ook Rob Maas was van de partij op de toetsen en de voetbas. Jaren later kwam Willem te Molder de baspartij versterken. Rob Maas hield het na een poosje voor gezien en de bandnaam werd omgevormd tot Riggel, met Annet Schuiling als zangeres. Een Riggel-anekdote: Fred van de Griendt gaat naar Odeon in Doetinchem omdat daar de Fender Stratocaster in de aanbieding is. Wachten geblazen want het is druk. Eindelijk bij de kassa aangekomen vraagt hij of de betreffende gitaar nog op voorraad is. Gelukkig blijkt dat het geval. Zegt Fred: “Doe er maar twee” en loopt met twee identieke gitaren de winkel uit, tot grote verbazing van alle aanwezigen! Andere bands waar ik in heb gezeten: Støppelbørd, Ricochet met André Winkelhorst en Hans Haket, De Gentband, The Tim Disney Band, Boh Foi Toch en Warboel Ruigerockbende, een kindertheaterproductie in het seizoen 2005/2006 en The Memphis Experience in 2007. Naast deze bandactiviteiten heb ik ook altijd drumles gegeven aan beginnende en gevorderde enthousiaste leerlingen. Onder de naam Trommeltoko is dit inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige praktijk met ongeveer 30 leerlingen. Daarnaast zijn de activiteiten uitgebreid met slagwerkworkshops voor personeelsfeesten of ter ondersteuning van communicatietrainingen bij bedrijven en/of instellingen. De drumlessen zijn en blijven de grootste activiteit van Trommeltoko en elk seizoen wordt afgesloten met een drumvoorspeelmiddag voor ouders en andere belangstellenden, waar de toekomstige drummers onder begeleiding van een live band of cd hun kunnen aan het publiek kunnen vertonen. Wellicht komen hier nog enige toekomstige banddrummers uit voort.”

VIDEO'S

FOTO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: