Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

First Million

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 2005OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Robbin Rooks
Freek Rikkerink
Tim klein Gunnewiek
Stan Kolkman
Guus Wopereis
Zang
Gitaar
Gitaar
Bas
Drums
LATERE LEDEN:
Jan Willem Kolkman
Mark te Brake
Toetsen
Gitaar

BIOGRAFIE

Neem vijf goed bevriende jongens uit één klas, deel wat gitaren en een drumstel uit, gooi er 110% motivatie tegenaan en je hebt een bandje. De leden van de jonge rock-coverband komen uit Lichtenvoorde, Harreveld en Zieuwent en hebben al aardig wat opgetreden en gaan dat nog veel meer doen. Het repertoire bestaat uit nummers van Jovink tot Di-rect en van Greenday tot U2. In 2007 winnen ze het Kleintje Keifestival en staan dus in het najaar op het grote Keifestival in Lichtenvoorde.

In de week van hemelvaartsdag 2009 speelde First Million op de jaarlijkse zomerfeesten in St. Isidorushoeve, a.k.a. ‘De hoeve’. Dit festival trekt duizenden bezoekers en staan elk jaar grote namen als Van Dik Hout, Di-rect en BLØF (!) Na dit optreden op de zondagmiddag volgde in het jaar 2010 een tweede optreden op deze zomerfeesten op hemelvaartsdag zelf. Hierbij werd gespeeld voor honderden mensen en heeft, naast de toegenomen podiumervaring van First Million, geresulteerd in een ‘vaste plek’ in het muziekprogramma van dit festival voor een paar jaar.  In 2009 werd meegedaan aan de voorronde van the Clash of the coverbands. Deze werd gewonnen en First Million stoomde door. Met 1 Vakjuryprijs en 2 publieksprijzen werden verschillende finales behaald en werd ‘The only road to Paradiso’ werkelijkheid. Op 13 maart 2010 speelde First Million als jongste band ( van de ruim 1600 aanmeldingen ) in Paradiso bij de laatste 16 bands van deze landelijke wedstrijd.  In 2010 heeft leadgitarist Freek Rikkerink aan gegeven te willen stoppen met First Million. Daarom was er een nieuw bandlid nodig om First Million weer compleet te maken. Jan Willem Kolkman was diegene die de plaats in nam van Freek. Welliswaar niet op de gitaar, maar met de toetsen. Jan Willem Kolkman is in september van 2010 bij First Million gekomen. Aan het eind van 2012 heeft er weer een wisseling plaatsgevonden in bandleden. De 3e bezetting van First Million is gevormd zonder Jan Willem Kolkman. De toetsenist die in de 2 e bezetting als vervanger voor Freek in First Million is gekomen heeft aangegeven dat hij te druk is. Jan Willem: "Ik ben te druk. Ik heb te veel hobby’s en te veel leuke dingen. Ik heb hierdoor verschillende knopen moeten doorhakken, en het besluit om te stoppen met First Million is er daar één van."  Het was voor de resterende bandleden direct duidelijk dat First Million door zou gaan, maar niet aansluitend op het vertrek van Jan Willem. Robbin, Tim, Stan en Guus hebben meerdere malen rond de tafel gezeten en daarbij onder andere besloten dat First Million een paar maanden op ‘non-actief’ gaat. Op deze manier was er genoeg tijd om in de wintermaanden van 2012 op zoek te gaan naar een vervanger voor Jan Willem. Na een behoorlijke zoektocht hadden we rond de jaarwisseling onze eerste repetitie met een “mogelijke vervanger”. Na deze eerste en veelbelovende repetitie was het duidelijk, Mark te Brake is het nieuwe bandlid. Mark vervult zijn functie als slaggitarist en maakt de 3e bezetting van First Million mogelijk.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Comité Orange
(Lichtenvoorde)
Comité Orange
Op 2-2-2002 zitten Maurice Rietberg, Norbert Doppen, Arno Boschker, Coen Hubers, Thijs Piek en Martijn van Beckhoven bij elkaar bij Tapperij Van Ooijen om naar de huwelijksplechtigheden te kijken van Willem Alexander en Maxima. Onder het genot van oranje tompouces en Oranjebitter concluderen ze dat er wel heel erg weinig te doen is in Lichtenvoorde op Koninginnedag. Zelf wat organiseren op 30 april dus. Samen met Peter Elferink, krijgt het organiserend gezelschap een naam: Comité Orange Lichtenvoorde, kortweg COL. Manus van Ooijen wordt er bij geroepen en de eerste plannen worden gesmeed.
Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Kleintje Keifestival
(Lichtenvoorde)
Kleintje Keifestival
Als opstap naar het Keifestival stelt het bestuur een muzikale wedstrijd in. Via een oproep in de regionale weekbladen wordt beginnende bandjes gevraagd om zich in te schrijven. De winnaar van de wedstrijd wordt beloond met een geldprijs en een optreden op het jaarlijkse Keifestival. Maar liefst 150 aanmeldingen komen binnen! De eerste editie van Kleintje Kei vindt plaats in een aantal horecagelegenheden in Lichtenvoorde. Onder het oog en oor van vakkundige juryleden strijden twaalf bandjes om een plaats in de finale. Vier daarvan dringen door tot de finale. Bendover wint en opent het Keifestival 2003 met een spetterend optreden.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: