Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Fireball

Type: Band Genre: Drive-in

OPGERICHT: 1973OPGEHEVEN: 2013

BEZETTING:
Walter Niënhuis
DJ

BIOGRAFIE

In 1973 wordt Walter Niënhuis, die dan 10 jaar jong is, gevraagd om een disco-avond te verzorgen op de Canisiusschool in Harreveld. Dit gaat hem zó goed af, dat hij vaker wordt gevraagd. Dankzij mond op mond reclame en de daar uit voortkomende vraag naar plaatjesdraaiers, ontstaat de drive-in discotheek.

Fireball draait samen met gastdiscjockey Hendrik Haverkamp in het voorprogramma van Normaal in hal Wessels in Lichtenvoorde. Tot 1980 draait alles mooi door en loopt de drive-in business naadloos over in een verhuurbedrijf van geluidsversterking: Euro.P.A.Verhuur, dat later naadloos overloopt in Eurostudio.

VIDEO'S

OPTREDENS

Over De Top Festival
(Lichtenvoorde)
Over De Top Festival
Kultuurkuur beleeft in 2009 zijn laatste editie. Het festival wordt te groot en Jongerenopbouwwerk Lichtenvoorde/Groenlo kan de kosten niet meer dragen. De organisatie, die bestaat uit een groep enthousiaste jongeren, wordt aangespoord op eigen krachten verder te gaan met het organiseren van evenementen. Dyon Temming, Talie Wijlens en Roel Stoltenborg richten een eigen stichting op. Stichting DIDK staat voor stichting ‘Dol in de Kop’, maar naar de buitenwereld wordt Stichting ‘Dit is dan Kunst’ gecommuniceerd om toch enigszins professioneel over te komen. Er wordt een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers aangetrokken en in 2010 word het Over De Top Festival geboren.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: