Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Ferdi Joly

Type: Band Genre: Dialect, Rock

OPGERICHT: 1949OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Ferdi Joly
Componist/gitarist

BIOGRAFIE

”Wat ik me nog kan herinneren is uiteraard McCormick’s Blues Formation, onder leiding van Peter Groot Kormelink op toetsen en gitaar, Theo te Brinke ook gitaar, Peter Payens op de bas en Pierre Bartelink op drums. Ik heb ze nooit zien optreden trouwens. En ik weet nog wel dat ik ze een keer in hun repetitieruimte heb gezien en dat Peter Payens alles heel goed voor mekaar had, want zijn ouders hadden geld. Hij had toen al een Fender Precision, met bijbehorende apparatuur. En dat kon bijna niemand in die tijd zeggen.

Ik kon toen wel bij hun bandje komen als gitarenpoetser, maar ik vond dat ze te veel verbeelding hadden. Ik speelde daarvoor eerst in een tweemansbandje genaamd ‘Curly Muskovite’ hetgeen ‘krullend mica’ zou betekenen. Samen met Paul Beerten uit Lievelde in de schuur achter hun huis oefenden we op houten vaten en sloegen ons er letterlijk doorheen. Onze vrienden vonden het geweldig en op een zeker moment kregen we een optreden. Dat was ook meteen het einde van het verhaal, want toen zijn we gestopt. Daarna ben ik met mijn neef Leo Hoenderboom (drums) en Berrie Hogenkamp (bas) een bandje begonnen. We speelden wat van Cuby en ‘Spoonful’ van Willy Dixon en ‘Gloria’ van Them. Na verloop van tijd kwam Frans Meulenbeek de gelederen versterken en mijn zuster Maria ging zingen. Dat was een flinke vooruitgang. We noemden onszelf ‘Puddingh’. We traden op in heel Nederland en reden in een Volkswagen busje samen met de apparatuur naar de optredens toe. We stonden o.a. in undergroundclubs zoals Fashion in Hengelo en Chapaqua in Groningen. Dat hebben we verscheidene jaren volgehouden en ons repertoire bestond voor het grootste gedeelte uit eigen nummers, waarvan ik het merendeel schreef. Maar ook Theo te Brinke, die later Berrie Hogenkamp verving, schreef verschillende nummers. En we oefenden op de in die tijd absoluut mooiste oefenplek die een band zich maar kon wensen: de Schoppe, van Prins Johan uit Zieuwent, een oom van mij en van Leo. Leo woonde daar toen zelf ook nog. Toen ben ik er op een gegeven moment mee gestopt na wat problemen. Na een poosje zijn we weer begonnen, ik denk 1970 was dat en toen deed Jan Kolkman ook mee. En we hebben toen ook opgetreden met Ben Jolink, een huisgenoot van mij toen ik in Enschede op school zat en daar woonde. Dat was in de schouwburg een keer. Toen ben ik (1971) weer gestopt en voor het geld gaan muziek maken met verschillende orkesten, te beginnen met ‘Goldfinger’ en daarna ‘For Sale’ met jongens die vroeger in ‘The White Roomers’ speelden. Met het ongelooflijke talent Bert Baarslag. Maar dat is allemaal in Tukkerland. Na verloop van tijd ontdekten Ben en ik dat we uit de Achterhoek kwamen en we begonnen plat tegen elkaar te praten. We gingen vaak bij elkaar op bezoek en richtten al snel een bandje op met Frans Drupsteen, een of andere Johan op drums uit mister BooBoo’s Steel String and Brass Band, én Frans Meulenbeek! Weer op bas. En daar repeteerden we mee. Meestal Rolling Stones dingen en nog niet veel eigen werk. Maar we waren ambitieus en serieus. Daar kwam weer een eind aan toen ik verhuisde naar de Achterhoek. Eerst een poosje in Lichtenvoorde maar in 1973 verhuisden we naar Groenlo, naar de Julianastraat. Ik bleef nog wel bij het dansorkest. En met Ben speelde ik zo vaak we bij elkaar op bezoek gingen. Ik denk dat we ongeveer begin 1974 met Normaal zijn begonnen, dat toen nog geen naam had. Totdat we met Normaal succes kregen, was het snel met de dansmuziek afgelopen en hadden we onze draai gevonden.”

VIDEO'S

FOTO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: