Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Evening Stars, The

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1958OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Bennie Krabbenborg
Frans Krabbenborg
Theo Bekken
Bartje Holkenborg
Bennie Holkenborg
Orgel/zang
Gitaar/zang
Saxofoon/klarinet
Drums
Gitaar/bas/trompet
LATERE LEDEN:
Zinka Bergand
Maria Joly
Robbie van Zolingen
Gilbert van Zolingen
Jan te Brinke
Rudy van Aken
Egon Vieberink
Toon Plas
Theo Mokking
Jan Kolkman
Annie Holkenborg
Henry Wolters
Arie van de Ven
Jopie Kolkman
Wim Wellink
Tonnie Weikamp
Herman Lurvink
Hennie Dibbets
Zang
Zang
Bas/gitaar
Bas/gitaar
Bas/zang
Saxofoon/trompet
Drums/zang
Orgel/zang
Drums/zang
Zang
Zang
Orgel/zang
Orgel/tuba/zang
Drums
Drums
Trompet/zang
Saxofoon/klarinet
Drums/zang

BIOGRAFIE

In hun hoogtijdagen spelen ze wel 200 keer per jaar, naast hun gewone werk of baan. Dieptepunt is het overlijden van Jopie Kolkman (drummer) als gevolg van een eenzijdig auto-ongeluk. Hoogtepunten zijn er vele, m.n. de radio-optredens bij de KRO in de programma’s ‘Jeugd en Ritme’ en ‘van 12 tot 2’.

We zitten op een avond op een bruiloft te spelen in Harreveld, bij café de Boer (Wiegers). Het gaat hartstikke goed. Komt tegen een uur of tien opeens het bestuur van De Notenkrakers en de Harmonie Zieuwent binnen. Het optreden moet onmiddellijk afgelopen zijn. “Jullie spelen op instrumenten van de Harmonie en De Notenkrakers en dat kan niet.” We moeten onmiddellijk onze instrumenten inleveren, kortom toestanden. We zijn woest en bedanken meteen voor De Notenkrakers en Bartje Schimmel voor de Harmonie. Nog dezelfde week worden uit eigen portemonnee spullen aangeschaft en een naam verzonnen. The Evening Stars moet het worden. Hoe we daarop komen is me een raadsel. Ik vind het een naam van niks, maar allee. Hallo, we zijn een echt orkest begonnen en het loopt als een trein. Werk genoeg, en steeds maar meer. Bij mijn baas verdien ik zeventig gulden netto in de week. Door de muziek komt daar zomaar nog tweehonderd gulden in de week bij. Lekker muziek maken, spelen wat je zelf leuk vindt en je komt de hele Achterhoek door. Wat een leven! De bruiloften beginnen altijd ‘s avonds om half acht met een openingsdans voor het bruidspaar en de mensen zijn dolenthousiast, want zoveel feesten zijn er nog niet. Als orkest hebben we heel onbewust een voordeel tegenover andere collega’s waar we door het publiek op worden geattendeerd: jullie drinken geen sterke drank. Dat wordt toch gewaardeerd. Een kastelein hoort niet te drinken en blijkbaar geldt dat ook voor een muzikant. Dat heb ik nog lang volgehouden. Tot mijn veertigste zo ongeveer, daarna ben ik toch van mijn geloof gevallen. Obers worden chagrijnig als ze vrijwel automatisch bij elke ronde die ze maken zes glazen bier voor je op het podium ploffen en je begint dan van ‘Doe mij maar een cola, en mij maar een tonic, en mij maar….’ Steevast commentaar: “Bunt jullie soms zeek?”

VIDEO'S

FOTO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: