Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Equalizers, The

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2004OPGEHEVEN: 2008

BEZETTING:
Nick Roemaat
Danny Huurdeman
Marq klein Gunnewiek
Roel Stoltenborg
Zang
Gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

Het is september 2003 en Cerebro stopt ermee. Drie jaar lang spelen de leden punk, maar ze beginnen een coverband. Commerciële of alternatieve nummers. Maakt niet uit, als het maar geweldige, uitdagende nummers zijn. Marq gaat bas spelen en The Equalizers is geboren! In café Van Ooijen hebben ze hun eerste optreden. De kroeg barst bijna uit zijn voegen door de moshpit die het publiek begint. Kroegeigenaar Manus van Ooijen wil de stekkers eruit trekken omdat hij vreest voor ernstige schade.

Toch gaat het optreden door en blijkt zelfs een geweldig succes! De schade blijft beperkt tot de instrumenten van de band zelf en enkele glazen. Na dit eerste optreden wordt The Equalizers veelvuldig geboekt. Ze staan in zalen als Metropool, De Rockstake, P8, PamPam, Grand Canyon en komen ook nog terug bij Van Ooijen. Ook festivals als Kultuurkuur, Eipop, Hemelrock, Punkpop en LAL festival boeken de band.

FOTO'S

OPTREDENS

Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
LAL Festival
(Lichtenvoorde)
LAL Festival
Martijn Verhoeven, Rik Oude Wesselink, Frank Wensing en Thijs Oolthuis richten in 2002 de Stichting 12inchevents op. De stichting heeft als doelstelling ‘het bevorderen van de muziekcultuur en het bieden van een podium voor het ten gehore brengen van die muziek, alsmede het organiseren van activiteiten om die muziek heen’. Hieruit ontstaat het LAL Festival: Lichtenvoorde Achterhoek Live.
Punkpop
(Lichtenvoorde)
Punkpop
Punkpop ontstaat in 2004 door een groep vrienden die veel punkrockshows bezoeken. Omdat er in Lichtenvoorde vrijwel niks te doen is voor de punkrockliefhebbers, ligt het voor de hand om zelf iets te gaan organiseren. Aangezien een van de ouders een zaal heeft is de keuze snel gemaakt waar Punkpop zal worden gehouden, namelijk bij Café Hogenkamp. Op de eerste editie spelen twee bands: QQ47 en Last Warning en er komen zo’n 125 mensen op af.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: