Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Elister

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2003OPGEHEVEN: 2012

BEZETTING:
Marjan Welman
Douwe Kelderman
Harmen Pen
Harm-Jan klein Gunnewiek
Zang
Gitaar
Bas
Drums
LATERE LEDEN:
Erik Rademakers
Bas

BIOGRAFIE

Het is oktober 2003 wanneer het concept ontstaat. Vier goede vrienden besluiten dat ze er genoeg van hebben om andermans werk te spelen. Zowel muzikaal als persoonlijk kunnen ze, ondanks zeer uiteenlopende smaken en persoonlijkheden, zeer goed met elkaar overweg. Crossroads Studio’s in Borculo wordt wekelijks geboekt om nummers te schrijven.

De stijl van de band is onder te brengen in de categorie pop/rock, echter groove is essentieel en hier en daar wordt er flink gefunkt. Het tweede optreden in februari is gelijk een bandcompetitie, de Slag om Paaspop 2004, waar de band hoge ogen gooit. Een tweede plaats! De jury is lovend over de komposities en de zang. Na een jaartje veel optreden geeft Elister zich nog een keer op voor ‘de Slag’ en wint deze in 2005 overtuigend. Dus op naar het échte Paaspop 2005 in Zieuwent. In deze tijd neemt Elister ook een demo op in de S&K studio in Doetinchem. Begin 2005 is ook de periode waarin Elister samen met bevriende band Dialogue begint met de voorbereidingen van het organiseren van een tour door de Achterhoek en Twente. Het doel van de tour is om de twee bands op de kaart te zetten in de regio waar zij vandaan komen. Onder de naam Watch Your Back Tour. Marjan is ook gastzangeres op het debuut album ‘L.A. Mode’ van Dialogue. Elister heeft zich zeker op de Achterhoekse muzikale kaart gezet en ook buiten onze regio scoort de band!

DISCOGRAFIE

The Gift
Release: 2005
  1. One AM
  2. Wake Up Call
  3. For Real
  4. Heights
  5. The Gift


VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
Motor Club Marienvelde
(Marienvelde)
Motor Club Marienvelde
Het is 1991 en de kerk in Mariënvelde is toe aan een grondige restauratie. Het kerkbestuur roept alle verenigingen die het dorp rijk is op, om op een of andere manier geld in te zamelen. De motorclub Mariënvelde, de MCM, wil zich van haar goede kant laten zien, want dat is een kant waaraan velen uit het dorp twijfelen. Men organiseert een motorweekend met afsluitend op zondag een autocross en een crazy-cross. Voor het motorweekend wordt een aantal bevriende clubs uitgenodigd voor een weekend toeren, ouwehoeren en bier drinken. Massaal wordt er gehoor gegeven aan de uitnodiging en ook de zondag met de auto- en crazy-cross wordt door duizenden mensen bezocht.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Slag om Paaspop
(Zieuwent)
Slag om Paaspop
Eens in het jaar, zo rond februari, wordt in Zieuwent de ‘Slag om Paaspop’ gehouden. ‘De Slag’ is een bandjeswedstrijd, waarin vijf bands strijden om de hoofdprijs: openingsact op de zaterdag van het Paaspopfestival, dat enkele maanden later plaatsvindt. De winnaar van de muzikale strijd wordt bepaald door een vakjury. Deze jury wordt samengesteld uit mensen uit de regio, wier leven goeddeels in het teken van de (pop)muziek staat. Zo hebben in het verleden al diverse muzikanten, popjournalisten en festivalorganisatoren gejureerd. Als kleine broertje van het Paaspopfestival biedt de Slag om Paaspop een podium voor beginnende bands. De doelstelling is om regionale bands te programmeren, die een eigen oeuvre ten gehore brengen.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: