Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Double You See

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1988OPGEHEVEN: 2007

BEZETTING:
Joost te Loeke
Casper Bekken
Mark Braad
Tommy Ansink
Paul de Leeuw
Eric Putman
Lau Breukers
Zang/gitaar
Gitaar/zang
Bas/zang
Toetsen
Drums
Saxofoon
Geluidsman
LATERE LEDEN:
Maarten Obbink
Peter Hogenkamp
Gerben Wissink
Monique Sever
Peter te Brake
Marc Weikamp
Michel Meuwszen
Hubert Hartman
Herbert Lubbers
Walter Niënhuis
Desi Niënhuis
Bas Tempels
Mariska Mentink
Toetsen/zang
Bas
Zang
Zang
Zang
Trompet
Trompet
Trompet
Trombone
Geluidsman
Zang
Bas
Trompet

BIOGRAFIE

Double You See is een coverband met een hoog swinggehalte. Het repertoire is zeer divers, van stevig tot funk en van rock tot blues. Met maar liefst drie zangers en een zangeres, swingende blazers en een stevige basis van drums en bas in de gelederen, valt er veel te zien en te horen. Voor kroegen, feesten en festivals, het maakt niet uit, podiumervaring genoeg voor een swingende avond.

Circa 150 optredens verder is Double You See niet weg te slaan uit het Achterhoekse popcircuit en de band belooft dan ook speciale optredens te verzorgen, getuige de behaalde successen en lovende recensies in verschillende regio´s tijdens de Clash of the Coverbands. De jury omschrijft de band als een goede uitschieter. “Hier staat een echte band. Strakke muzikanten met vier vocalisten die indruk maken en een veelzijdige show, variërend van kwaliteits-rock tot meer party-achtige Nederpop. Deze acht-mans formatie weet met een hoog entertainmentgehalte altijd en overal indruk te maken.” In de beginjaren wordt een tweetal eigen nummers gecomponeerd en uitgevoerd: ‘Waiting for the morning’ en ‘She’s the right girl’, waarvan het laatste valt te beluisteren op de eerste demo. Daarnaast worden meer dan 100 covers over de periode 1960-2007 op eigen wijze ingestudeerd. Tot de hoogtepunten mogen gerekend worden de optredens in De Pol/Aalten (1989), Paaspop/Zieuwent (1991), KGB Party/Lichtenvoorde (1998), Clash of the Coverbands en De Olde Beth/Wehl Benefietfestival 555 (2004). In 2007 heft de band zich op na een bestaan van bijna twintig jaar!

FOTO'S

OPTREDENS

KGB Gala
(Lichtenvoorde)
KGB Gala
“We gaan op Nieuwjaarsdag optreden in De Koppelpaarden want verder is er niets te doen in Lichtenvoorde” zegt KGB-zanger Joop Tenten in 1992. De daad wordt bij het woord gevoegd! Er worden posters gemaakt en kaartjes gedrukt en de zaal wordt gezellig versierd door de hele band met aanhang. Op 1 januari ’93 gaat voor een totaal uitverkochte zaal met 600 man de allereerste KGB Nieuwjaarsparty van start. Als trekkers staan de nog vrijwel onbekende Ernst Daniël Smidt, de Aaltense countrydiva Sandra Vanreys en de helaas veel te vroeg overleden Bennie Wopereis alias ‘Boers’ op het affiche. Alle artiesten worden live begeleid door de KGB.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: