Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Prog Rock uit Lichtenvoorde

Prog Rock uit Lichtenvoorde

Deanmoore

Type: Band Genre: Metal, Rock

OPGERICHT: 2007OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Nils Wiegerinck
Roel Stoltenborg
Harmen Stortelder
Zang/gitaar
Drums
Bas
EERDERE LEDEN:
Arjen Stortelder
Gitaar

BIOGRAFIE

Deanmoore is een Nederlandse rock band uit Lichtenvoorde, Gelderland en werd opgericht in 2007. Terwijl ze veelal werden beschouwd als een emo-band in hun beginjaren is hun geluid geleidelijk geëvolueerd naar een meer complex en experimenteel geluid, als gevolg dat ze vandaag de dag meer worden gezien als een alternatieve rock band. Deanmoore’s nieuwsgierigheid naar vele muzieksoorten heeft ervoor gezorgd dat de band elementen als pop en metal integreert in hun rock muziek. De muziek wordt gekenmerkt door een grote dynamiek, variatie tussen harde rock, rustigere passages en veel tempowisselingen. Toch klinkt het niet vreemd of gezocht.

Nils Wiegerinck: “Het grappige van nummers schrijven is dat wanneer ik thuis een gitaar stuk bedenk met een bepaald ritme en we dat daarna met de band gaan uitwerken, de nummers heel anders worden dan ik had verwacht. We experimenteren veel tijdens het schrijven van nummers. Soms duurt het schrijven van nummers inderdaad lang, maar wanneer een nummer dan eindelijk klaar is zijn we vaak extra enthousiast.” Frontman Nils Wiegerinck heeft Dennis Lyxzen, Toby Morrel en Dallas Green aangehaald onder zijn favoriete zangers en heeft daarmee af en toe een gelijkenis in de vocale techniek. Zangers met gevoel voor dramatiek en delicate kwetsbaarheid zijn duidelijk inspiratiebronnen. Nils Wiegerinck’s zang en wordt ook wel eens vergeleken met die van Justin Pierre van Motion City Soundtrack. Deanmoore heeft twee studio EPs uitgebracht als band, allemaal met de huidige line-up. De band neemt hun muziek op en brengt dit uit via Diamond Bridge Music dat werd opgericht in 2006 door twee bandleden Nils Wiegerinck en Arjen Stortelder. Dit werd gevolgd door hun eerste release, de EP ‘When Everything Seems Familiar’ in 2009. Op 6 juli 2010, verscheen Deanmoore’s tweede EP, genaamd ‘The Storm Is Over’. Alle nummers zijn door de band zelf opgenomen, gemixt en gemasterd. Beide EP’s zijn gratis te downloaden op hun officiële website. In 2010 zijn verschillende nummers van de band’s laatste EP The Storm Is Over gedraaid op de radiozenders 3FM, KinkFM en Radio 538.

DISCOGRAFIE

Three Steps
Release: 2021
  1. Three Steps
Cannot Run / Cannot Hide
Release: 2020
  1. Cannot Run / Cannot Hide
Illusions
Release: 2015
  1. The Progressionist
  2. Waves
  3. Illusions
  4. Untouchable
  5. Superimposter
Caught in the Moment
Release: 2011
  1. This Town Is Mine
  2. Caught In The Moment
  3. Don't Stop
  4. The Unknown
  5. September 25th
  6. Resist The Fire
  7. A Better Place
The Storm is Over
Release: 2010
  1. On My Own
  2. Through The Skies
  3. The Storm Is Over
  4. Animals
  5. Liars
When Everything Seems Familiar
Release: 2009
  1. The Ocean Sleeps
  2. Patience
  3. Drive


VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Comité Orange
(Lichtenvoorde)
Comité Orange
Op 2-2-2002 zitten Maurice Rietberg, Norbert Doppen, Arno Boschker, Coen Hubers, Thijs Piek en Martijn van Beckhoven bij elkaar bij Tapperij Van Ooijen om naar de huwelijksplechtigheden te kijken van Willem Alexander en Maxima. Onder het genot van oranje tompouces en Oranjebitter concluderen ze dat er wel heel erg weinig te doen is in Lichtenvoorde op Koninginnedag. Zelf wat organiseren op 30 april dus. Samen met Peter Elferink, krijgt het organiserend gezelschap een naam: Comité Orange Lichtenvoorde, kortweg COL. Manus van Ooijen wordt er bij geroepen en de eerste plannen worden gesmeed.
Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Slag om Paaspop
(Zieuwent)
Slag om Paaspop
Eens in het jaar, zo rond februari, wordt in Zieuwent de ‘Slag om Paaspop’ gehouden. ‘De Slag’ is een bandjeswedstrijd, waarin vijf bands strijden om de hoofdprijs: openingsact op de zaterdag van het Paaspopfestival, dat enkele maanden later plaatsvindt. De winnaar van de muzikale strijd wordt bepaald door een vakjury. Deze jury wordt samengesteld uit mensen uit de regio, wier leven goeddeels in het teken van de (pop)muziek staat. Zo hebben in het verleden al diverse muzikanten, popjournalisten en festivalorganisatoren gejureerd. Als kleine broertje van het Paaspopfestival biedt de Slag om Paaspop een podium voor beginnende bands. De doelstelling is om regionale bands te programmeren, die een eigen oeuvre ten gehore brengen.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: