Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Crazy

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1983OPGEHEVEN: 1986

BEZETTING:
Rezy Geurink
Ferdi Joly
André Wopereis
Pieter Wielaart
Rob Tenten
Zang
Gitaar
Toetsen
Bas
Drums
LATERE LEDEN:
André Cents
Willem te Molder
Gitaar
Bas

BIOGRAFIE

Eind 1983 verlaat zanger/bassist Anton Kolkman SSST. De vele ups en downs van de getalenteerde Anton zijn niet meer te verenigen met de ambities van Ferdi, Rob en André (Smidje). Pianist André kent nog een zangeres in Winterswijk die wellicht de zangpartijen eens kan overnemen: Rezy Geurink. Ze komt uit een zeer muzikale familie en blijkt letterlijk en figuurlijk een zangeres van formaat! Met de inmiddels ook benaderde bassist Pieter Wielaart wordt tijdens een repetitie op de boerderij bij André in Meddo een begin gemaakt met een verrassende nieuwe band. De soulvolle rockstem van Rezy vormt de basis voor een geheel nieuw en grotendeels Engelstalig repertoire. Maar ook het Nederlands en zelfs een Duitstalig nummer staan op de setlijst van C(razy).

Die naam ligt dan ook voor de hand. André Wopereis wordt later vervangen door een tweede gitarist: André Cents uit Nijverdal. Ferdi Joly heeft weer een groot aandeel in de teksten vol humor en gekkigheid die de stevige Crazy-rock kenmerken. Optredens door het hele land volgen. Ook bekende landelijke festivals programmeren Crazy. De reacties zijn lovend. Zangeres Rezy wordt dan ook al snel gebombardeerd tot ‘de Aretha Franklin der lage landen’. Tijdens een live-registratie op de markt in Haaksbergen door en voor Radio Oost maakt invallerbassist Willem te Molder zijn Crazy-debuut. In een week tijd moet hij samen met Ferdi het hele repertoire van de band er in zien te krijgen. Tijdens het concert en de live opnamen zet Ferdi een vet rock & roll nummer in met veel distortion op zijn gitaar en nét nadat hij “Rock en roll” heeft geschreeuwd stapt hij per abuis op zijn effectapparaat en wordt het vette intro teruggebracht tot een iel intro. En de hele band gaat gewoon door! Da’s dus rock and roll! En dat is ook Crazy!

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: