Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Punkrock covers

Cerebro

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2000OPGEHEVEN: 2003

BEZETTING:
Lieuwe Verhaag
Danny Huurdeman
Thomas Spekschoor
Marq klein Gunnewiek
Roel Stoltenborg
Zang
Gitaar
Bas
Gitaar/zang
Drums

BIOGRAFIE

Het is begin 2000 en de band Spiv wordt opgeheven omdat de leden Roel en Thomas een punkband willen beginnen. Iets later komen ze in gesprek met Marq. Een punker die ze ontmoeten nadat ze alledrie deelnemen aan Marianumpop. Marq wordt gevraagd voor Cerebro maar speelt net als Thomas ook basgitaar. Omdat hij zo enthousiast is over het starten van een punkband koopt hij een gitaar en slaat aan het oefenen. De repetities beginnen. Er is nog geen zanger maar dat maakte niet uit. Het is tenslotte een punkband en daarvoor gelden geen regels! De band werkt hard aan z’n snelheid omdat de meeste punknummers te snel gaan. Naar enige tijd beginnen de spierverkrampingen te verminderen.

Een grootte vriend van ze begint gitaar te spelen. Lieuwe is een echte raspunker en wordt direct aangenomen. Nu heeft de band twee gitarist maar geen zanger. Er wordt een oplossing gevonden door Lieuwe en Marq te laten afwisselen op zang. Na twee optredens kwamen ze op de bühne van Elbekurkie terecht. Er speelden 4 punkbands en de zaal stond vol punkers. Cerebro doet de aftrap en schiet in de roos. Een ongekende pogoënde massa ontstaat en Elbekurkie veranderd in een chaotische moshpit. Het publiek zingt alle covers uit volle borst mee en de band zweept iedereen op. Het enthousiasme van de band kan niet meer op. Iets later moet de band op zoek naar een nieuwe oefenruimte. Dit zorgt ervoor dat Cerebro ruim een half jaar op z’n kont ligt. Uiteindelijk wordt een oefenruimte in Eibergen gevonden. De gitaren en stokken worden van het stof ontdaan en de band komt terug in de scene. Ze besluiten eigen nummers te gaan schrijven. “Mommy Curse” is het eerste nummer dat ze schrijven. Thomas en Roel zijn bevriend met Danny Huurdeman en ontdekken dat hij een veel betere gitarist is dan Marq en Lieuwe. Marq vindt Danny maar een ‘pestventje’ en wil hem niet bij de band hebben. Na lang aandringen van Thomas en Roel lukt het ze om Marq te overtuigen. Danny komt bij de band en Lieuwe hangt z’n gitaar in de wilgen en focust zich volledig op de zang. De band doet in deze formatie vele optredens en speelt naast alle covers ook 6 eigen nummers. Het is 28 september 2003; Roel en Thomas hebben geen zin meer om zich tot het punkgenre te beperken en stoppen ermee. Uiteindelijk komen alle bandleden, behalve Lieuwe, terecht in de band The Equalizers waarin allerlei alternatieve genres gespeeld worden .

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: