Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Carbon Acid

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1977OPGEHEVEN: 1979

BEZETTING:
Peter Harbers
Rob Heuvelink
Rob Maas
Fred van de Griendt
Han Mali
Gitaar/zang
Gitaar/zang
Toetsen
Zang
Drums

BIOGRAFIE

In mei 1977 opgericht door Han Mali en Peter Harbers. Na een aantal maanden als duo door het leven te zijn gegaan wordt er al snel uitbreiding gezocht om een completere band te formeren. In Rob Heuvelink vinden ze een tweede gitarist en Rob Maas brengt zijn orgel en keyboard mee. Omdat een bassist moeilijk te vinden is, neemt Rob met zijn linkervoet ook de baspartijen voor zijn rekening. Via de Marianumlobby komt ene Fred van de Griendt in het vizier. Als zanger/entertainer komt hij half augustus 1977 de band versterken.

Er wordt wekelijks geoefend in de Zaaihuve in Groenlo, een houten gebouw van de Hervormde gemeente. Er hoeft daar géén huur te worden betaald. Wel wordt er dan van de band verwacht dat ze, als tegenprestatie, een optreden verzorgen op de jaarlijkse vrijwilligersavond. De band is tot ongeveer maart 1979 als Carbon Acid door het leven gegaan. Daarna wordt de bezetting wat veranderd en de naam ook: Riggel. Carbon Acid maakt vrijwel uitsluitend eigen werk.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: