Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

The Police tribute

The Police tribute

Call the Police

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1996OPGEHEVEN: 1998

BEZETTING:
René Kannegieter
René Engel
Martin Hummelink
Leon Venderbosch
Zang
Drums
Bas
Gitaar

BIOGRAFIE

De band begint op een jamsessie in Café De Zaak in mei 1996 en groeit als Police-coverband uit tot iets blijvends. Na deze sessie volgen vele optredens met als hoogtepunten de Beach Party, het Keifestival en de KGB nieuwjaarsparty. Ook zijn er wel mindere optredens. Met z’n vieren in drie auto’s, met alle apparatuur op een zondagmiddag naar Groningen.

’s Morgens vroeg weg om vooral niet te laat te komen. Eenmaal daar in Groningen alles zelf opbouwen en aansluiten en dan … wachten op publiek. Nadat er toch al wel zeven man in de kroeg is, besluiten ze om toch maar te beginnen. Na ongeveer vier nummers komt de kroegbaas naar hen toe of ze alsjeblieft wat zachter kunnen spelen omdat zijn klanten niet goed met elkaar kunnen praten! De tweede en derde set worden dan maar beduidend zachter gespeeld. Nummers als Next To You en So Lonely in bijna fluisterstand? Goed, na alles te hebben afgesloten en in de auto’s te hebben geladen gaan ze weer op weg naar huis met hun zuur verdiende loon- en onkostenvergoeding zoals dat heet. Even een hapje eten en de auto’s voltanken en dus blijft er niets meer over. Een bekend verschijnsel voor menige band. Maar ze hebben er wel enorm om gelachen en lekker muziek gemaakt. Dat is toch waar je het voor doet, de fun en de muziek. Na bijna twee jaar komt er helaas een eind aan deze band, alle muzikanten gaan nadien verder in andere bands. Drie van de vier muzikanten spelen later in de Lichtenvoordse band Get A Grip.

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
KGB Gala
(Lichtenvoorde)
KGB Gala
“We gaan op Nieuwjaarsdag optreden in De Koppelpaarden want verder is er niets te doen in Lichtenvoorde” zegt KGB-zanger Joop Tenten in 1992. De daad wordt bij het woord gevoegd! Er worden posters gemaakt en kaartjes gedrukt en de zaal wordt gezellig versierd door de hele band met aanhang. Op 1 januari ’93 gaat voor een totaal uitverkochte zaal met 600 man de allereerste KGB Nieuwjaarsparty van start. Als trekkers staan de nog vrijwel onbekende Ernst Daniël Smidt, de Aaltense countrydiva Sandra Vanreys en de helaas veel te vroeg overleden Bennie Wopereis alias ‘Boers’ op het affiche. Alle artiesten worden live begeleid door de KGB.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: