Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Bokkies, De

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2004OPGEHEVEN: 2006

BEZETTING:
Tim Ebbers
Dirk Grooten
William Jansen
Niek Giesen
Zang/gitaar
Drums/zang
Bas
Gitaar/zang

BIOGRAFIE

Nadat de band K-4 er in 2004 een punt achter zet, kunnen drie van de vier bandleden het niet laten muziek te blijven maken. Niek Giesen wordt erbij gevraagd als nieuwe gitarist. Doordat deze nieuwe bezetting wordt gevraagd voor een optreden op het Grolse Bokbierfestival is de naam gewijzigd in De Bokkies.

Hoogtepunten zijn de optredens op het Nood voor Noodfestival in Oldenzaal en het Burenfeest op De Schans in Lichtenvoorde. Het repertoire van de band bestaat uit covers van o.a. John Hiatt, Tom Petty, Bløf en Creedence Clearwater Revival. De jongens besluiten in 2006 ieder hun eigen weg te gaan.

OPTREDENS

Bokbierfestival
(Groenlo)
Bokbierfestival
”München heeft zijn Oktoberfest en Grolle krijgt zijn Bokbierdag.” Zo wordt in 1993 het allereerste Bokbierfestival aangekondigd. Op de eerste vrijdag in oktober komt het verse seizoensbiertje Herfstbok van de fabriek en dus beleeft Groenlo als bakermat van Grolsch de primeur. Dit jaarlijks terugkerende festijn (in 1993 en 1994 nog op maandagavond) wordt geopend door Peter Cuyper, aartsvader van het Grolschbier, die speciaal voor deze jaarlijkse gebeurtenis herrijst. Ook de directie van de Grolsch brouwerij is aanwezig op het festijn. 
Burenfeest
(Groenlo, Lichtenvoorde)
Burenfeest
In 1999 besluiten enkele gelijkgezinden uit de toenmalige gemeentes Groenlo en Lichtenvoorde de handen ineen te slaan om een groots ‘feest der verbroedering’ te organiseren tussen beide plaatsen, die al een eeuwenlange rivaliteit onderhouden met elkaar. Tijdens dit gebeuren dient de nadruk te worden gelegd op datgene wat elkaar zo verbindt: muziek, humor, gezelligheid en gemoedelijkheid. De organisatie treedt op onder de naam Stichting Burenplicht, bestaande uit voorzitter William Jansen (Groenlo), penningmeester Jan Doppen (Lichtenvoorde), secretaris Henri Walterbos (Groenlo) en de leden Walter Niënhuis (Lichtenvoorde), Joeri Analbers (Groenlo) en Wim Wiggers (Lichtenvoorde).

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: