Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Blue Coverband

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1978OPGEHEVEN: 1982

BEZETTING:
Joost te Loeke
Peter Davids
Hammie Siebes
Henk van der Heidi
Erik Beumers
Willem Knaven
Paul de Leeuw
Zang/gitaar
Zang/gitaar
Bas
Saxofoon
Trombone
Percussie
Drums
LATERE LEDEN:
René Engel
Marco Blaauw
Roos Wissink
Drums
Trompet
Zang

BIOGRAFIE

De naam ontstaat doordat de blazers allemaal een blauw koffertje hebben voor hun instrumenten, in het Engels is cover natuurlijk heel wat anders, maar dat past mooi omdat ze ook covers spelen. De band ontstaat uit een schoolband van de sociale academie in Hengelo. Ook wordt er veel in de regio Hengelo en de Achterhoek opgetreden. Vaak op school- en studentenfeesten. Later spelen ze ook in sociëteiten. In Siësta te Hengelo staat de band in het voorprogramma van Rosa King, die in de toegift zelfs even meetoetert.

Na dat optreden en de nodige biertjes wordt het heel gezellig met Rosa en aan het eind van de avond zitten ze zelfs bij haar op schoot. Muziek verbroedert en verzustert. Het repertoire omvat veel eigenzinnige, eigen nummers, waaronder ook instrumentale stukken en enkele covers. De Blue Coverband is één van de eerste bands die de Blues Brothers covert. Aan het einde van zijn bestaan gaat de band over in Floorshow.

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: