Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Bloody Honkies, The

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2003OPGEHEVEN: 2009

BEZETTING:
Lawrence Mul
Wout Kemkens
Clemens Mul
Tom Hoekman
Zang
Gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

In januari 2003 worden The Facials opgericht. De band speelt een mix van covers van o.a. The Red Hot Chili Peppers en is ook druk bezig met het schrijven van eigen werk. Ze worden gevraagd om op Kleintje Keifestival te spelen en hierna begint het serieus te worden. The Facials veranderen in mei 2005 hun naam in The Bloody Honkies. The Bloody Honkies schrijven een hoop eigen nummers en worden steeds meer gevraagd voor optredens. Uiteindelijk komen ze in ‘Club 3voor12’ te staan en worden ze live uitgezonden op 3FM. “Wij komen uit Lichtenvoorde, dat ligt dicht bij Zieuwent” preekt Lawrence Mul de ether in. Op dat moment aanwezig is 3FM dj Eric Corton. Hij is waanzinnig enthousiast over het optreden van de band en biedt hun gratis zijn opnamestudio aan. Hier zullen Eric en zijn geluidstechnicus de opnames kostenloos afmixen.

Eric regelt ook een aantal belangrijke optredens voor de band, waaronder het Noorderslagfestival in Groningen. De band wordt door de aanwezige pers met vijf sterren gerecenseerd! Boekingsbureau’s, programmeurs en platenlabels springen direct na het optreden de bühne op om de band uit te nodigen voor een gesprek. Zelfs lang na Noorderslag worden ze nog benaderd door de vele hoge heren in de muziekindustrie. Er wordt een documentaire gemaakt die op de VPRO wordt uitgezonden, de website 3voor12 neemt verschillende concerten op en zet hiervan zowel audio- als videomateriaal op het internet. De cd ‘Gospel of The Bloody Honkies’ wordt afgemixed, maar de band is niet tevreden over het resultaat en besluit de schijf niet uit te brengen. De eerste cd moet perfect zijn en daarom besluiten ze om opnieuw de studio in te duiken. Na Noorderslag komen de optredens van alle kanten aanwaaien. Ze spelen o.a. in Paradiso als supportact van Wolfmother, in Tivoli als supportact van The Datsuns, ze staan op Paaspop in Zieuwent, het Bevrijdingsfestival in Wageningen en de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Maar daar blijft het niet bij, de band gaat in zee met boekingsbureau ‘Rock ’n Roll Highschool’, die voor vele optredens zorgt, en is druk in gesprek met verschillende platenlabels om financieel gesteund te worden voor het uitbrengen van het debuutalbum. Horen we nog véél meer van!

DISCOGRAFIE

The Gospel of...
Release: 2007
 1. Heretic
 2. I Don't Care About Your Man
 3. Red Habit
 4. Love Just Ain\'t Enough
 5. What I Got
 6. Summertime
 7. Killed By the Substitute
 8. Blood (Book of Love)
 9. Messin\' Round
 10. Feeling of Something New
 11. Your Skidmark on My Mind!?
 12. All Your Lovin\'
 13. Feel My Hand


VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
LAL Festival
(Lichtenvoorde)
LAL Festival
Martijn Verhoeven, Rik Oude Wesselink, Frank Wensing en Thijs Oolthuis richten in 2002 de Stichting 12inchevents op. De stichting heeft als doelstelling ‘het bevorderen van de muziekcultuur en het bieden van een podium voor het ten gehore brengen van die muziek, alsmede het organiseren van activiteiten om die muziek heen’. Hieruit ontstaat het LAL Festival: Lichtenvoorde Achterhoek Live.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.
Punkpop
(Lichtenvoorde)
Punkpop
Punkpop ontstaat in 2004 door een groep vrienden die veel punkrockshows bezoeken. Omdat er in Lichtenvoorde vrijwel niks te doen is voor de punkrockliefhebbers, ligt het voor de hand om zelf iets te gaan organiseren. Aangezien een van de ouders een zaal heeft is de keuze snel gemaakt waar Punkpop zal worden gehouden, namelijk bij Café Hogenkamp. Op de eerste editie spelen twee bands: QQ47 en Last Warning en er komen zo’n 125 mensen op af.
Zwarte Cross
(Lichtenvoorde)
Zwarte Cross
Alles zien wat er tijdens de Zwarte Cross gebeurt is absoluut onmogelijk. Maar met alle races, stunts en optredens op het gigantische terrein van De Schans is dat ook niet zo vreemd. Terwijl rechts van je een stuntteam met motoren spectaculaire capriolen laat zien op de springschans, staat bij de start een grote groep motoren te ronken. Klaar voor de start. Zondagmiddag om half vier staan alle camera's op scherp voor de rijders in de BN-ers klasse. Voorop staan EO-presentator Arie Boomsma, 3FM-dj Wouter van der Goes (verkleed als acrobaat Adriaan), de Jovinks Gijs Jolink en Hendrik-Jan Lovink natuurlijk en helemaal achteraan staat Bennie Jolink klaar. Rustig maakt hij nog een praatje met een tv-journalist. Vier rondes later heeft Boomsma de overwinning binnen en worden de BN-ers onder luid gejuich uitgezwaaid.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: