Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

In de jaren ’80 heropgericht

In de jaren ’80 heropgericht

Arthur & the Strings

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1961OPGEHEVEN: 1963

BEZETTING:
Toon Weeber
Jan Toebes
Jan te Brinke
Toon Snijder
Gitaar
Gitaar
Bas
Drums
LATERE LEDEN:
Piet Giesen
Annelies Spieker
Leo Hoenderboom
Gitaar
Zang
Drums

BIOGRAFIE

De band ontstaat na een showmiddag in zaal De Industrie waar de Selvera’s optreden. Er wordt gerepeteerd in het schuurtje van de familie Weeber op Op den Akker in Lichtenvoorde. Het repertoire is instrumentaal en op dat moment scoort dat erg goed. Vooral door populaire bands als The Shadows en The String Alongs. Gitarist Toon ‘Arthur’ Weeber doet er alles aan die specifieke sound te benaderen. 

De apparatuur bestaat uit twee zelfbouwversterkers van 10 Watt waarop twee radioluidsprekers zijn aangesloten. Na vier weken hard repeteren laat de band van zich horen op een wekelijkse talentenjacht annex teenagershow en sleept tot zijn eigen verbazing meteen de eerste prijs in de wacht. De prijzenkast wordt daarna al snel te klein en als een van de weinige bands krijgt Arthur en zijn Strings zelfs reiskosten vergoed voor een optreden. Op uitnodiging van dansschoolhouder Kaak spelen The Strings met veel plezier in diens dansscholen in Lichtenvoorde en Gendringen. In 1963 stopt de band er mee omdat de bassist onder de wapenen moet. Een opvolger is in de buurt niet te vinden. Dat is heel jammer want meteen daarop volgt een heuse uitnodiging voor het populaire radioprogramma ‘Amateurs, de microfoon is voor u’. In de jaren tachtig begint het toch weer te kriebelen en met Toon Weeber, Jan ten Brinke en de nieuwe leden start een succesvolle opleving die tot op heden voortduurt, zij het op bescheiden schaal.

DISCOGRAFIE

1995
Release: 1995
  1. Proat Neet Van Mekare
  2. De Rieken
  3. Ik Hol van Ow
1990
Release: 1990
  1. Lovers Guitar
  2. Railroad Train
  3. Silent Stream
  4. Arthurs Boogie


VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: