Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Dialectrock met een knipoog

Dialectrock met een knipoog

Dialectrock met een knipoog

AC/Dixi

Type: Band Genre: Dialect

OPGERICHT: 2000OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Geert-Jan Paasschens
Casper klein Gunnewiek
Martijn Schurink
Hielke Kortschot
Coen Ballast
Tom Nijenhuis
Zang/gitaar
Gitaar/zang
Drums
Drums
Bas
Manager
LATERE LEDEN:
Jurgen Huurdeman
Jip ten Barge
Bas/zang
Gitaar

BIOGRAFIE

Op het Oerkrachtfestival van 2000 treffen Casper klein Gunnewiek en Geert-Jan Paasschens elkaar en beginnen over hun muzikale kwaliteiten en voorkeuren. Het blijkt de geboorte van een band met als repertoire ‘feestrock’nroll’, met eigen teksten op nummers van AC/DC en Status Quo. Door de vele Dixi’s (mobiele toiletten) op het terrein van Oerkracht is al snel de naam Dixi geboren. Beiden zijn fans van AC/DC, dus wordt voor de naam AC/DIXI gekozen. Een drummer wordt snel gevonden, sterker nog, bij het eerste optreden wisselen twee drummers Hielke en Martijn elkaar af.

Tom Nijenhuis wordt aangenomen als manager. Na wekenlang oefenen wordt het eerste optreden in Harreveld direct een succes. Manager Tom stopt omdat zijn agenda te vol raakt en toproadie Teun Huirne wordt opgewaardeerd tot manager. Ook neemt hij de verkleedpartijen op het podium voor zijn rekening tijdens enkele nummers. Optredens vinden tot ver buiten de Achterhoek plaats (Limburg, Groningen en Utrecht). In de winter van 2003 wordt een anti-kerstsingle opgenomen in de ‘Eerste Muziekfabriek’ van Willem Sprick in Winterswijk. Op de single staan twee nummers: ‘Anti-kerstman’ en ‘Jingle Bell Hell’, een Jingle Bell-bewerking. In 2005 verschijnt AC/DIXI drie keer in het tv-programma ‘Man bijt hond’, in het item ‘In de lift’. Er wordt gespeeld in voorprogramma’s van de Band Zonder Banaan en De Zingende Fresia’s en op Bigpop in Oosterwolde. Eind 2006 organiseert de band een kerstmusical in samenwerking met kinderkoor Majeko, ten bate van de Stichting Kika (Kinderkanker). Dit brengt 3300 euro op. De band heeft een vaste harde kern van volgers en een eigen fanclub. Tijdens de ‘Wi-j zeet wal waor 't schip strandt Tour 2007’ presenteert de band de cd single ‘Zon, zee en zuipen’ een eigen compositie. Als tweede track een rockbewerking van 'Op een onbewoond eiland', van Kinderen voor Kinderen. De nummers worden opgenomen in de S&K studio van Dick Kemper in Doetinchem.

VIDEO'S

FOTO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: