Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Abraxas

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1973OPGEHEVEN: 1978

BEZETTING:
André Wessels
Clemens Wessels
René te Molder
René Wessels
Henry Wolters
Zang/gitaar
Bas
Drums
Gitaar
Toetsen
LATERE LEDEN:
Vera Schüller
Louis Stortelder
Eric Roelofsen
Zang/gitaar
Drums
Orgel/trompet

BIOGRAFIE

Het begint allemaal met de naam Maif, maar deze naam wordt in 1974 met de komst van toetsenist Henry Wolters veranderd in Abraxas. René Wessels heeft Maif dan al verlaten, want in die tijd verandert het geluid van de coverband aanzienlijk in positieve zin.

De wat oubollige hoempapa-rock die tot dan toe wordt gespeeld krijgt een flinke impuls door het jonge orgeltalent uit Harreveld. De groep waagt zich zelfs aan ‘Child in Time’ van Deep Purple, met een krakend quasi Hammondgeluid. De hoge stem van frontman André Wessels leent zich prima voor de coupletten van deze wereldhit, maar in de uithalen aan het einde krijgen de oren het soms zwaar te verduren. Er wordt van tijd tot tijd opgetreden op feesten in de Möllenkoare, op de LTS en in het dorpshuis van Harreveld. Zelfs de Bonifaciuskerk is op een zondagmiddag het podium, in samenwerking met een zangkoor. In 1976 vertrekken drummer René en toetsenist Henry naar Fragile. Abraxas blijft met drummer en zanger Louis ‘k.i.’ Stortelder verder musiceren, maar ook Vera moet veel tijd in haar studie steken en haakt eveneens af. Exit Abraxas.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: