Oproep aan bands en muzikanten!
Roomse Herrie is heel druk bezig om het gehele popboek uit 2008 te digitaliseren naar een website! Maar dan…
Lees meer…
Roomse Herrie een grote reunie
Oost Gelre - Twee keer over volle bak en lovende reacties. Roomse Herrie Live 2013 was wederom één groot…
Lees meer…
24 november 2013
Oost Gelre - “Roomser kun je een dag niet beginnen toch, met om 11.00 uur de Beatmis in de Bonifatiuskerk…
Lees meer…
Lebber op Roomse Herrie
Oost Gelre - “Zoals natuurlijk met meer bands het geval was, is het met Lebber ook allemaal met een geintje…
Hedendaagse rockbands
Oost Gelre - Roomse Herrie is niet enkel een terugblik op de geschiedenis van de pophistorie in Oost-Gelre.…
Lees meer…
Beatmis eenmalig terug!
Oost-Gelre - De stichting Burenplicht wilde graag de BEATMIS van weleer in het programma van de pop reünie.…
Lees meer…
Voormalig DJ’s op Roomse Herrie
Oost Gelre - Als ze de kelder inlopen van City-Lido kijken beiden hun ogen uit en roepen ze tegelijk uit;…
Lees meer…
Toppers van nu en toppers van toen
Oost Gelre - ‘Roomse Herrie Live’ is herinneringen ophalen en tegelijkertijd genieten van de sfeer van…
Lees meer…
Ferdi Jolij met SSST op Roomse Herrie
Oost Gelre - Het is de beoogde sfeer van Roomse Herrie in het klein hoe Rob Tenten, Jan Doppen, Ferdi Jolij…
Lees meer…
Dinie Snijders over Roomse Herrie 2008
Dinie Huinink-Snijders openingsact Roomse Herrie 2008 Oost Gelre - “Het is alleen maar toe te juichen dat…
Lees meer…
Het moet vooral een reunie zijn
Oost Gelre - Was er in 2007 eerst het boekwerk Roomse Herrie, met daarin de geschiedenis van de popmuziek in…
Lees meer…
145.000 roomse dahlia\'s
Oost Gelre - De schaduw van Roomse Herrie op 24 november 2013 in City Lido in Groenlo werpt zijn schaduw al…
Lees meer…
24 november 2013!
Oost-Gelre - Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden de eerst popreünie van Oost-Gelre, we schrijven 17…
Lees meer…
Proper Outfit is erbij!
Oost-Gelre - Vernieuwend, catchy en divers. Een unieke combinatie van live samples, guitars en beats gebracht…
Lees meer…
De Gracht wederom op Roomse Herrie!
Oost-Gelre - Ooit streefden ze dezelfde doelen na, ze wilden doorbreken bij het grote publiek en het leven…
Lees meer…

Lebber op Roomse Herrie

Oost Gelre - “Zoals natuurlijk met meer bands het geval was, is het met Lebber ook allemaal met een geintje begonnen. Er was in 2000 een thema-avond bij café van Ooijen, enkel bedoeld voor vrouwen. Ja, en toen zochten ze een boyband om op te treden. En dat werden wij,” kijkt Jaap Huinink terug op het ontstaan van de band.

De band bestond naast Jaap Huinink (gitaar/zang) uit Koen Knufing (toetsen), Thijs Oolthuis (zang), Wouter Engelbarts (bas), Roy Alofs (gitaar) en Jochem Cox (drums) die zijn drumkrukje later afstond aan Martijn Verhoeven die met zijn entree ook de band vocaal versterkte, waardoor de band ineens meerstemmig klonk, iets dat enorm aansloeg. De naam Lebber laat zich snel verklaren. Jaap; “We kwamen allemaal uit Lichtenvoorde, behalve Roy. Die kwam uit Zieuwent. Vandaar Lichtenvoordse Eerste Boy Band En Roy. Toen Roy er later uitstapte klopte het nog steeds. Toen werd het Lichtenvoordse Eerste Boy Band Exclusief Roy,” aldus de simpele verklaring van Jaap.

Een band formeren was punt 1, maar instrumenten bespelen en eigen repertoire, tja, dat was heel andere koek. En niet geheel onbelangrijk. Het werd echter niet als een probleem benaderd, maar met Lichtenvoordse nuchterheid. “Niet iedereen kon een instrument bespelen. Ik kon geen gitaar spelen, geen muziek maken, en we hadden geen repertoire,” lacht Jaap, die het gitaarspelen snel onder de knie kreeg en ook de eigen nummers kwamen als vanzelf. “We hadden slechts vier nummers of zo gecomponeerd. Ondermeer ‘Barmeisje’, ‘Een fout’ en ‘Zeiken bij de bieb’,” lacht Martijn Verhoeven die ook aan komt schuiven. “En nog een cover van Robbie William’s ‘Let me entertain you’.” “Maar,” vult Jaap aan, “Ook nog ‘Zeven paar ogen’, een persiflage op ‘Twee perfecte handen’ van De Gracht, waar we een onderlinge vete mee uitvochten. Onno Zijdel, gitarist/componist van De Gracht, is toevallig in dezelfde ruimte als waar Jaap en Martijn vertellen over hun avonturen met Lebber, en schiet spontaan in een lachstuip.

Het optreden bij Ooijen werd een groot succes dat naar meer smaakte. “We werden ineens ook gevraagd voor het Keifestival en het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Later zelfs ook nog op PaasPop in Zieuwent,” is Jaap eigenlijk nog steeds verbaasd. PaasPop wordt als het absolute hoogtepunt in de 3-jarige carrière van de boyband beschouwd. “Het gaf een gigantische kick om voor zo’n massaal publiek op te mogen treden.”

De band nam enkele singles op die op 3FM nog werden gedraaid, maar toch kwam de grote doorbraak niet, iets wat ook eigenlijk niet de bedoeling was. Er volgde later nog een optreden op het ‘Burenfeest’ in de Schans, maar toen hield de band uiteindelijk op te bestaan. Er schiet Jaap in het opstaan nog een leuke anekdote te binnen. “We speelden ergens waar iemand op het podium ten huwelijk werd gevraagd. En toen het ‘moment suprême’ aanbrak moest Jochem een roffel geven, maar dat kon hij helemaal niet. Het werd gewoon hard trommelen. Hij was dan ook geen drummer, maar iemand die op de trommel sloeg, maar een prachtige tijd. Er gaat niets boven op een podium staan met je vrienden.”
Kaarten kunnen online worden besteld, of bij de voorverkoopadressen Grols Gemack (Groenlo), Schuurman Schoenen (Lichtenvoorde) en Spar (Zieuwent).

social media
Roomse Herrie Een mooi artikel over de geschiedenis van @DDriehoek https://t.co/MYXjhX6EC6
Roomse Herrie Nieuwe Roomse Herrie: Iron Jinn bestaat uit Wout Kemkens (The Bloody Honkies / Shaking Godspeed / De Niemanders), B… https://t.co/tVFAwu0Kkc
Roomse Herrie Wauw! Wat een waanzinnig mooi resultaat! 🤩👌Heb jij het Roomse Herrie boek al gespot? #StreetArt #Lichtenvoorde… https://t.co/jSWaBmul1a
Roomse Herrie Gitarist Glenn Lansink heeft een dampende instrumentale EP uitgebracht. Check hieronder zijn nieuwste single. nnhttps://t.co/w8UHGXsyJq
Volg Roomse Herrie via Twitter of Facebook: