Oproep aan bands en muzikanten!
Roomse Herrie is heel druk bezig om het gehele popboek uit 2008 te digitaliseren naar een website! Maar dan…
Lees meer…
Roomse Herrie een grote reunie
Oost Gelre - Twee keer over volle bak en lovende reacties. Roomse Herrie Live 2013 was wederom één groot…
Lees meer…
24 november 2013
Oost Gelre - “Roomser kun je een dag niet beginnen toch, met om 11.00 uur de Beatmis in de Bonifatiuskerk…
Lees meer…
Lebber op Roomse Herrie
Oost Gelre - “Zoals natuurlijk met meer bands het geval was, is het met Lebber ook allemaal met een geintje…
Lees meer…
Hedendaagse rockbands
Oost Gelre - Roomse Herrie is niet enkel een terugblik op de geschiedenis van de pophistorie in Oost-Gelre.…
Beatmis eenmalig terug!
Oost-Gelre - De stichting Burenplicht wilde graag de BEATMIS van weleer in het programma van de pop reünie.…
Lees meer…
Voormalig DJ’s op Roomse Herrie
Oost Gelre - Als ze de kelder inlopen van City-Lido kijken beiden hun ogen uit en roepen ze tegelijk uit;…
Lees meer…
Toppers van nu en toppers van toen
Oost Gelre - ‘Roomse Herrie Live’ is herinneringen ophalen en tegelijkertijd genieten van de sfeer van…
Lees meer…
Ferdi Jolij met SSST op Roomse Herrie
Oost Gelre - Het is de beoogde sfeer van Roomse Herrie in het klein hoe Rob Tenten, Jan Doppen, Ferdi Jolij…
Lees meer…
Dinie Snijders over Roomse Herrie 2008
Dinie Huinink-Snijders openingsact Roomse Herrie 2008 Oost Gelre - “Het is alleen maar toe te juichen dat…
Lees meer…
Het moet vooral een reunie zijn
Oost Gelre - Was er in 2007 eerst het boekwerk Roomse Herrie, met daarin de geschiedenis van de popmuziek in…
Lees meer…
145.000 roomse dahlia\'s
Oost Gelre - De schaduw van Roomse Herrie op 24 november 2013 in City Lido in Groenlo werpt zijn schaduw al…
Lees meer…
24 november 2013!
Oost-Gelre - Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden de eerst popreünie van Oost-Gelre, we schrijven 17…
Lees meer…
Proper Outfit is erbij!
Oost-Gelre - Vernieuwend, catchy en divers. Een unieke combinatie van live samples, guitars en beats gebracht…
Lees meer…
De Gracht wederom op Roomse Herrie!
Oost-Gelre - Ooit streefden ze dezelfde doelen na, ze wilden doorbreken bij het grote publiek en het leven…
Lees meer…

Hedendaagse rockbands

Oost Gelre - Roomse Herrie is niet enkel een terugblik op de geschiedenis van de pophistorie in Oost-Gelre. “Veel meer nog,” vertelt een enthousiaste Roel Stoltenborg. “Behalve dat we een rijke geschiedenis hebben, hebben we ook een veelbelovende toekomst. Er zijn namelijk een hoop bands die op dit moment druk bezig zijn met zichzelf op de kaart te zetten en velen daarvan slagen daar goed in. De meeste van deze bands hebben we een plek gegeven in de tent. Met uitzondering van Proper Outfit, Foggy Road en SoeT. Zij spelen in andere zalen. De tent is dus voornamelijk bedoeld voor de bands van nu.”

Hechte muzikantengemeenschap
“Wat ook leuk is om te zien is dat, net zoals dit vroeger al was binnen deze gemeente, de meeste muzikanten elkaar kennen en velen zelfs met elkaar gespeeld hebben in andere bands. Deanmoore is ontstaan vanuit QQ47, Sugartoosh vanuit Premium en Premium heeft weer samengewerkt met DJeroen. Enkele leden van Automatic Sam hebben weer samen gespeeld met leden van Sugartoosh en QQ47, en ga zo maar door. Je kan hieruit concluderen dat er een zeer hechte muzikanten gemeenschap is waarbij veel verschuivingen plaats vinden en iedereen elkaar kent en met elkaar samenwerkt. Sowieso hebben vrijwel alle bands eens of meerdere malen het podium met elkaar gedeeld op diverse festivals en in diverse kroegen en popzalen. Het onderling plezier en enthousiasme is dan ook groot.”

Deanmoore en QQ47
Nadat Sean Gascoigne stopt met QQ47 besluiten Roel Stoltenborg en Nils Wiegerinck dezelfde dag nog een nieuwe band op te richten. Sinds 2008 brengt de Lichtenvoordse band Deanmoore drie EP’s uit, worden ze uitgenodigd bij 3FM en Radio 538 en geven ze +/- 65 optredens door Nederland, Belgie en Duitsland. Terwijl het erg goed gaat met Deanmoore besluiten de bandleden toch te stoppen met optreden. Het roer wordt omgegooid en ze willen zich volledig concentreren op het schrijven van nieuwe nummers. Na ruim 1,5 jaar repeteren zijn de nummers eindelijk klaar en op het Roomse Herrie zullen ze, na het eigen Keifestival, voor het eerst ten gehore worden gebracht. Wat een primeur!

Premium en Sugartoosh
Sugartoosh is een band met eigen stonerrock nummers. Het bijzondere aan deze band is dat bijna alle leden ook in de coverband Premium spelen. Twee totaal verschillende bands met een vergelijkbare samenstelling.

Automatic Sam
De meest succesvolle band uit de tent. Ze hebben net een nieuwe plaat uitgebracht die lovende recensies ontving. In het verleden speelden ze ondermeer op Noorderslag en bij De Wereld Draait Door. De drummer van QQ47 speelde lange tijd bij Automatic Sam.

Alle voornoemde bands zijn enthousiast om op Roomse Herrie te mogen staan en zich te kunnen presenteren aan de eigen fans uit de regio, maar ook misschien wel een nieuw publiek voor zich te winnen deze dag. Er zijn enkel liefhebbers van live-muziek uit eigen gemeente aanwezig, die niet enkel in het verleden blijven hangen. Nee, de ‘oudere jongeren’ en ‘jonge ouderen’ binnen Oost Gelre waren niet alleen vroeger liefhebbers van live-muziek, maar zijn dit nu nog. En geef ze eens ongelijk; Groenlo, Lichtenvoorde, Harreveld, Vragender, Zieuwent, Vragender, Zwolle en Mariënvelde, barsten van het muzikaal talent! Dit gaat van generatie op generatie, en zo zijn onze nazaten ook de komende decennia weer verzekerd van een prachtige traditie….’Long live rock ’n roll, lang leve Roomse Herrie’.

social media
Roomse Herrie Een mooi artikel over de geschiedenis van @DDriehoek https://t.co/MYXjhX6EC6
Roomse Herrie Nieuwe Roomse Herrie: Iron Jinn bestaat uit Wout Kemkens (The Bloody Honkies / Shaking Godspeed / De Niemanders), B… https://t.co/tVFAwu0Kkc
Roomse Herrie Wauw! Wat een waanzinnig mooi resultaat! 🤩👌Heb jij het Roomse Herrie boek al gespot? #StreetArt #Lichtenvoorde… https://t.co/jSWaBmul1a
Roomse Herrie Gitarist Glenn Lansink heeft een dampende instrumentale EP uitgebracht. Check hieronder zijn nieuwste single. nnhttps://t.co/w8UHGXsyJq
Volg Roomse Herrie via Twitter of Facebook: