Oproep aan bands en muzikanten!
Roomse Herrie is heel druk bezig om het gehele popboek uit 2008 te digitaliseren naar een website! Maar dan…
Lees meer…
Roomse Herrie een grote reunie
Oost Gelre - Twee keer over volle bak en lovende reacties. Roomse Herrie Live 2013 was wederom één groot…
Lees meer…
24 november 2013
Oost Gelre - “Roomser kun je een dag niet beginnen toch, met om 11.00 uur de Beatmis in de Bonifatiuskerk…
Lees meer…
Lebber op Roomse Herrie
Oost Gelre - “Zoals natuurlijk met meer bands het geval was, is het met Lebber ook allemaal met een geintje…
Lees meer…
Hedendaagse rockbands
Oost Gelre - Roomse Herrie is niet enkel een terugblik op de geschiedenis van de pophistorie in Oost-Gelre.…
Lees meer…
Beatmis eenmalig terug!
Oost-Gelre - De stichting Burenplicht wilde graag de BEATMIS van weleer in het programma van de pop reünie.…
Lees meer…
Voormalig DJ’s op Roomse Herrie
Oost Gelre - Als ze de kelder inlopen van City-Lido kijken beiden hun ogen uit en roepen ze tegelijk uit;…
Lees meer…
Toppers van nu en toppers van toen
Oost Gelre - ‘Roomse Herrie Live’ is herinneringen ophalen en tegelijkertijd genieten van de sfeer van…
Lees meer…
Ferdi Jolij met SSST op Roomse Herrie
Oost Gelre - Het is de beoogde sfeer van Roomse Herrie in het klein hoe Rob Tenten, Jan Doppen, Ferdi Jolij…
Dinie Snijders over Roomse Herrie 2008
Dinie Huinink-Snijders openingsact Roomse Herrie 2008 Oost Gelre - “Het is alleen maar toe te juichen dat…
Lees meer…
Het moet vooral een reunie zijn
Oost Gelre - Was er in 2007 eerst het boekwerk Roomse Herrie, met daarin de geschiedenis van de popmuziek in…
Lees meer…
145.000 roomse dahlia\'s
Oost Gelre - De schaduw van Roomse Herrie op 24 november 2013 in City Lido in Groenlo werpt zijn schaduw al…
Lees meer…
24 november 2013!
Oost-Gelre - Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden de eerst popreünie van Oost-Gelre, we schrijven 17…
Lees meer…
Proper Outfit is erbij!
Oost-Gelre - Vernieuwend, catchy en divers. Een unieke combinatie van live samples, guitars en beats gebracht…
Lees meer…
De Gracht wederom op Roomse Herrie!
Oost-Gelre - Ooit streefden ze dezelfde doelen na, ze wilden doorbreken bij het grote publiek en het leven…
Lees meer…

Ferdi Jolij met SSST op Roomse Herrie

Oost Gelre - Het is de beoogde sfeer van Roomse Herrie in het klein hoe Rob Tenten, Jan Doppen, Ferdi Jolij en André Wopereis deze donderdagmiddag in de Eurostudio in Lichtenvoorde bij elkaar zitten. Gezellig biertje erbij en herinneringen ophalen aan oude tijden en lachen, met muziek als bindmiddel. Het plezier spat er vanaf.

Het is de zoveelste repetitie van SSST, als voorbereiding op het optreden tijdens Roomse Herrie Live, op 24 november in City-Lido in Groenlo. Ze zitten bij elkaar alsof het een beginnende band betreft met enkel jonge speelse honden. De werkelijkheid betreft het krasse vijftigers en zestigers zelfs. Het is genieten geblazen deze 4 heren bij elkaar te zien zitten en te horen praten. Er gaat straks wederom geschiedenis geschreven worden.

Bij de eerste reünie in 2008 was de band niet aanwezig. Ferdi zegt eigenlijk niet te weten waarom niet. “We zijn wel gevraagd, maar in die tijd was ik overal tegen. Ook aan het boek heb ik niet meegewerkt. Waarom weet ik niet eens eigenlijk.” Om daar direct aan toe te voegen dat hij er nu ‘onmundig’ veel zin in heeft. “Wi-j leaft d’r helemoals noar toe, zeer goed gemutst. En ‘t is moar twee keer in de tien joar.” Zijn kompanen bulderen van het lachen, zoals vaker deze middag. Met name Jan en Ferdi zijn begenadigd vertellers, terwijl André en Rob ook echt wel hun steentje bijdragen aan ‘feestvreugde’. Maar ook serieus tussendoor. Ferdi blaast regelmatig de loftrompet over de zojuist afgesloten repetitie. “Dat was een goeie repetitie kearls”. Allen zijn ze het er over eens. “Moar wi-j mot nog wal een paar nummers meer d’r in stampen,” vult Jan aan. “Op dit moment staat de teller op 8 songs die we er goed in hebben zitten. Het was in het begin wal effen wennen weer hoe de liedjes ook al weer gingen, maar André had alles nog in de kop zitten, terwijl hij na SSST niets meer aan muziek gedaan heeft. Toch zo’n dertig jaar geleden al weer.” “Nee, ik heb nog heel effen met Ferdi en Rob in Crazy ezetten,” valt de toetsenist André bij.

Het was 1983 toen SSST het levenslicht zag. Ferdi was op een niet zo charmante manier uit Normaal gezet, maar de meester gitarist en medecomponist van klassiekers als Oerend Hard en Alie ging niet lang bij de pakken neerzitten. Ferdi hierover. “Samen met Rob was ik bij een repetitie van Jolly Good Company, waar Rob als drummer in moest vallen, en ik om daar opnames van te maken toen ik met Rob aan de praat kwam over een nieuwe band. We hadden wel een goede klik samen.” Het werd de ‘Stichting Samen Spontaan Tekeergaan,’ oftewel SSST. De teksten, met titels als ‘Hard wehn’, ‘Loat ow neet beproaten,’ en ‘’T GAK-vee’, waren zeer maatschappijkritisch en blijken eigenlijk anno crisisjaar 2013 ineens weer zeer actueel. “Het was een betjen funk en doar had ik eigenlijk helemoal neet zo volle met. Net as met disco. Dat onrustige en stoterige, da’s niks veur mien terwijl ik uut een rock en bluesband kwam,” gaat Ferdi verder. “Moar ie ontkomt d’r neet an da’j af en too wat leert in ’t leaven.” Hij had zijn draai al weer snel gevonden en al snel werd de eerste single ‘Hard wehn’ opgenomen bij de firma Johnny Hoes in Weert, die Ferdi nog kenden van Normaal, en zeer gecharmeerd van hem en zijn gitaarspel waren. De band had wel succes maar niet zo groots als Normaal. In 1986 ging de band uit elkaar en gingen de heren elk hun weg. Ferdi maakte nog jarenlang furore met Boh Foi Toch, en Normaal, waar hij tijdelijk in terugkeerde, en tegenwoordig met Old Ni-js, het Normaal uit het begin, exclusief Bennie Jolink. De band timmert zeer aan de weg en is veel gevraagd.

Ferdi geniet er van, ook van zijn rol als boegbeeld/zanger. “Ik vind zingen onmundig mooi. Vrogger had ik dat neet zo, moar no vind ik het minstens zo mooi as gitaarspöllen.” Alleen hier om al….Roomse Herrie, daar wil je bij zijn, nee, hier moet je bij zijn.

social media
Roomse Herrie Een mooi artikel over de geschiedenis van @DDriehoek https://t.co/MYXjhX6EC6
Roomse Herrie Nieuwe Roomse Herrie: Iron Jinn bestaat uit Wout Kemkens (The Bloody Honkies / Shaking Godspeed / De Niemanders), B… https://t.co/tVFAwu0Kkc
Roomse Herrie Wauw! Wat een waanzinnig mooi resultaat! 🤩👌Heb jij het Roomse Herrie boek al gespot? #StreetArt #Lichtenvoorde… https://t.co/jSWaBmul1a
Roomse Herrie Gitarist Glenn Lansink heeft een dampende instrumentale EP uitgebracht. Check hieronder zijn nieuwste single. nnhttps://t.co/w8UHGXsyJq
Volg Roomse Herrie via Twitter of Facebook: