The Floorshow

Floorshow maakt eigen werk en enkele covers. Hoogtepunten zijn Paaspop Zieuwent, De Grote Prijs van Nederland, de halve finale daarvan en winnaar worden van de publieksprijs. Radio Gelderland besteedt een half uur zendtijd aan de band.

Optredens bij Schiller in Aalten, maar ook in Amsterdam. De demo wordt met een mobiele studio opgenomen, bij Joost op de boerderij. Ze spelen in de keuken en de boel wordt gemixed in de opkamer. Vaste mixer is Laurens Breukers. Nadat hij van de band een cursus geluidmixen moet volgen op de Jacobiberg in Arnhem, regeert hij over het geluid als een ware despoot. Het laatste optreden is op het Eurostudio festival in de Koppelpaarden in Lichtenvoorde.

De oefenruimte is in de beginjaren bij Rob Molleman in de schuur aan de Varkensmarkt. Een groot deel van de band komt zelfs uit Amsterdam over. Eerst zondags in de middag repeteren en vervolgens naar de kroeg `t Slöfke. Vaak keert de blazerssectie dan niet meer terug naar Amsterdam. Op een zondag gaat de band weer naar het Slöfke en wordt er spontaan een optreden aan René Niënhuis aangeboden. “Zullen we hier vanavond optreden, we hebben de installatie toch achter in de auto liggen?” In no-time wordt alles opgebouwd, stad en land afgebeld om mensen uit te nodigen en er wordt gespeeld. Big party!

Opgericht: 1982 - Opgeheven: 1988
Bezetting: Roos Wissink (zang), Joost te Loeke (zang/slaggitaar), Paul de Leeuw (leadgitaar), Hammie Siebes (bas), René Engel (drums), Willem Knaven (percussie/conga’s), Henk van der Heide (saxofoon), André Markerink (trombone), Berrie Kransen (trompet). Latere leden: Leo Heutinck (drums), Helma Bekken (zang), Mark de Haan (sax), Peter Leek (drums), Hennie Hoenink (trompet)

Deel deze pagina: