Snow

De band Snow vindt zijn oorsprong in de kroeg ’t Slöfke en ’t cafévoetbal. In de kroeg is het idee ontstaan om samen een band te beginnen. De schuur van Rob wordt repetitieruimte. Het repeteren kan beginnen. Eigen werk, want ze raken ondergesneeuwd onder hun muzikale ideeën. Vandaar ook de naam Snow! De teksten geven meer problemen. Theo Dries komt de band versterken met z’n teksten, zangkunst en z’n podiumentertaiment. De band is klaar voor het eerste grote optreden. Dit moet natuurlijk plaats vinden in hun stamkroeg.

Hun manager, roadie, manusje van alles, Eddie, heeft geluid, licht en podium-aankleding perfect geregeld. Hij heeft zelfs van een oude stofzuiger een ware SNOWmachine gemaakt. De Snowshow kan beginnen. Podiumgordijnen worden opengetrokken en ze spelen hun ijzersterke openingsnummer ‘It’s my life.’ Eddie gaat meteen achter het podiumgordijn zitten om de snowmachine aan te zetten. En die werkt ook nog! In een mum van tijd is de complete kroeg ondergesneeuwd met dat heerlijke, klein gemaakte piepschuim. Wat een puinhoop! Het optreden kan niet meer stuk.

Bezetting: Theo Dries (zang), Rob Molleman (toetsen), Peter te Brake (drums), Paul Kampshof (bas), Paul de Leeuw (gitaar) • Latere leden: Rob Tenten (drums)

Deel deze pagina: