Head Over Heels

In hun puberjaren hebben Leon, Daan en René elkaar op muziekgebied al gevonden. Ze zijn fans van symfonische rockbands als Saga, Rush en Yes. De jongens willen niets liever dan die muziek óók maken. De repetities op zaterdagmiddag in Lichtenvoorde zijn uniek en van grote waarde. In het oude klooster naast de kerk ‘s morgens op de bakfiets twee uur lang alle spullen versjouwen en dan vol fanatisme repeteren.

De pastoor geeft aan een probleem te hebben tijdens zijn mis om half zes. De Head over Heelsmuziek klinkt dwars door zijn preek heen en dat vindt hij ronduit storend. Hij eist dat de muziek wat zachter moet. Maar ja, daar vraag je wel wat! Dat kán natuurlijk niet voor echte rockers, dus na een paar weken wordt alles potdicht afgesloten door de pastoor. Geen probleem voor de band, gewoon effen een breekijzertje pakken en hup, weer naar binnen, want niet repeteren op de zaterdagmiddag bestaat niet. Zaterdagmiddag is nu eenmaal voor de muziek. Iets anders is er niet. ‘s Maandags op het schoolplein praten ze alweer over de volgende repetities en al die repetities werpen hun vruchten af.

Ze hebben fantastische optredens gedaan en zijn nog jaren blijven bestaan. Eigenlijk spelen ze alleen maar eigen muziek, in een stijl die zich het beste laat omschrijven als symfonishe rock, met hier en daar jazz- en funkinvloeden. Hoogtepunten zijn de optredens in het voorprogramma van Gruppo Sportivo, Herman Brood, The Nits en The Golden Earring. “Head over Heels, voorheen Flake, is best een goede band. Ik heb daarna in tal van bands gezeten, waaronder ook professionele, maar dat gevoel van toen is en blijft uniek. Een heerlijke tijd”, aldus René Engel.

Opgericht: 1976 - Opgeheven: 2000
Bezetting: René Engel (drums), Leon Venderbosch (gitaar), Chris Bekke (gitaar). Latere leden: Daan de Leeuw (gitaar/zang), Arjan Allard (bas), Renate Hulshof (orgel), Jeroen van Dijk (keyboard), Sjors Manc (keyboard), Maarten Venderbosch (bas), Walter Frank (bas)

Deel deze pagina: