Dj Lammerz

In 1995 begon het echte werk bij het City Lido. Lido Disco werd ‘mijn zaaltje’. Als radio en Top 40 dj legde ik mij steeds meer toe op mixtechnieken en dansmuziek. Ik draaide met vinyl en aangezien platen in de buurt niet te krijgen waren reed ik elke vrijdag naar Zwolle, Arnhem of Amsterdam om de nieuwste juweeltjes te bemachtigen. Zaterdagsmiddags kon ik bij City Lido terecht en oefende ik me week in, week uit een slag in de rondte om platen gelijk te krijgen en overgangen naadloos te maken. En dan ’s avonds voor het ‘echie’. Omdat iedereen me toch al bij mijn achternaam aansprak, maakte ik daar met een kleine twist ook maar mijn DJ-naam van. Voortaan ging ik als DJ Lammerz door het leven. Lido Disco veranderde langzamerhand naar een volwaardige club, waar elk weekend danceliefhebbers van heinde en verre op af kwamen. Er hing een magische sfeer in het zaaltje. Elke week weer een kick.

In samenwerking met CityLido zijn we ook grotere feesten gaan organiseren, waarvoor ik de dj-boekingen en programmering deed met mijn in die tijd opgerichte bedrijf Steam Entertainment. De feesten werden Journey to Heaven genoemd en later Dance Planet en Groove is in the Heart. Ook organiseerde ik in Enschede verschillende Club Xite feesten. Hierdoor kwam ik veel in contact met andere dj’s en ik leerde steeds meer mensen kennen. In de jaren die volgden kwam ik steeds verder. In Nederland stond ik op allerlei plekken, maar ook in het buitenland. Met mijn koffer vol platen vloog ik naar Duitsland, Frankrijk, Spanje en zelfs Israël. Ook stond ik op het podium samen met dj-helden als Armin van Buuren, Marco V, Phats & Small, Erick E, Jean, Rank 1 etc. Voor een niet-producerende onbekende Achterhoekse dj absoluut leuk om allemaal mee te maken.

Helaas verharde in het nieuwe millenium de dansmuziek. Er kwam een stortvloed van in mijn ogen ongepassioneerde, slecht geproduceerde rommel op de markt, die tot mijn verbazing ook nog eens bleek te scoren. Omdat ik niet meer de kwaliteitsmuziek kon draaien die ik graag wilde draaien, heb ik in 2003 besloten om er een punt achter te zetten. Eén van de moeilijkste beslissingen in mijn dj-carrière. Ik stopte met DJ Lammerz, en ik stopte bij City Lido. Eén van mijn opvolgers bij Lido was DJ Milo. Een Lichtenvoordenaar met een enorme goede mixtechniek die momenteel in Groenlo woont. Hij draaide een stuk steviger, maar wel met dezelfde bevlogenheid. Onbekend was hij ook niet, want Hot Radio zond destijds elke week mixen van hem uit en zijn kermisoptredens bij de Zaak in Lichtenvoorde zijn een begrip geworden. Milo produceert ook zelf muziek en het nummer ‘Rush’ dat hij samen met de Duitse CJ Stone maakte haalde zelfs de Top 40. Milo heeft een grote contactenkring onder Duitse dj’s en platenlabels en timmert ook in Nederland nog steeds onverminderd hard aan de weg.

Na mijn afscheid bij Lido besloot ik het helemaal over een andere boeg te gooien en muziek te draaien met meer groove, ‘echte’ instrumenten en een tikkie relaxtere basis. Groove, Club, House, Latin etc. Dit deed ik onder de naam DJ Maxim en ik draaide voornamelijk in de Level in Arnhem en Havana’s in Utrecht. Hoewel deze stijl in het westen van het land uitermate populair was, wilde het in het Oosten, onder invloed van de stevigere Duitse sound maar niet echt van de grond komen. Het was nog te vroeg. Ondertussen nam Steam Entertainment een enorme run. Tientallen dj’s, waaronder ook bekende namen als 3fm-ers Paul Rabbering en Sander de Heer, sloten zich bij Steam aan en ook voor BNN produceerden we een roadshow.

Door de drukte bij Steam ben ik nagenoeg gestopt met draaien. Omdat ik het zo ontzettend leuk vind doe ik heel af en toe nog wel eens wat classics en top 40-dingen voor vrienden en bekenden, maar dat is het dan ook. Daarbij ben ik onlangs ook na 6 jaar afwezigheid weer op de radio begonnen. Je zou dus kunnen zeggen dat de cirkel rond is, ha ha. Kwestie van doordraaien.”
Deel deze pagina: