Busted

De muzikale invloeden worden gevonden in een mix van Engelse en Amerikaanse stijlen uit de vorige eeuw met een sterke knipoog richting de jaren ‘60 en ‘70. De muziek is daarmee alles behalve retrospectief. Ze is eigentijds, eerlijk, eigenwijs, breed, karakteristiek en door zijn uitgekiende eenvoud uitermate geschikt voor een groot publiek van jong tot oud.

Zo staat de band op Appelpop, Eurosonic (Noorderslagfestival), Huntenpop, Paaspop, Elastiekfestival, de Nijmeegse vierdaagse, Zomerpop, Polderpop en nog vele andere festivals. Daar spelen ze als supportact van grote internationale en nationale acts. In november 2002 wint Busted overtuigend de Publieksprijs 2002 tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland. De jury geeft de band o.a. de titel ‘meest commerciële band’.

Begin 2003 zit de band vol in de lift en wordt de single-cd ‘Blah Blah Blah!’ uitgebracht en die wordt op vele landelijke en regionale radiostations gedraaid. De band wordt gesteund door Radio 3 FM en de single gebombardeerd tot politieke song van 2003! Busted wordt door menig radio-dj omschreven als dé ontdekking van het jaar. Ook op tv zijn de heren van Busted geregeld te zien: Goedemorgen Nederland op Nederland 1, Barend en Van Dorp op RTL4, Veronica, MTV, BVN Wereldomproep en Top of the Pops van BNN hebben op overtuigende wijze een goede indruk van de band gekregen. Na het succes van de derde single ‘We Want More!’, nummer 28 in de Megatop 50 en wereldwijde verspreiding, wordt het tijd om een album uit te brengen. Dit album is het resultaat van creativiteit, overtuiging, hard werken en een unieke samenwerking met mensen en bedrijven als Evert Nieuwstede van It’s Your Record, Dany Lademacher van The Wild Romance, AG Music, Creative Sounds, Nutsville Noise Lab en anderen. In 2004 doet Busted 150 radio-interviews in één dag! Een stunt ter promotie van de single: ‘Just not the same’. De primeur is er voor alle lokale radiostations die mee doen aan de actie. Ook wordt er contact gelegd met het impresariaat ‘Uit de kunst’ in het onderwijs. Busted begint aan een succesvolle reeks educatieconcerten, die tot op de dag van vandaag nog steeds leiden tot gekte en chaos op scholen in zowel het voortgezet, als het basisonderwijs.

2005 wordt het jaar van nieuwe nummers, touren in het buitenland en het afstuderen van twee bandleden. Dit betekent een nieuwe weg voor de band, een wat alternatievere sound, met nog steeds een hoop lol en energie. Vanaf september 2005 tourt Busted een jaar lang langs vele podia en scholen, om hun 10-jarig jubileum te vieren met iedereen die zin heeft in een feestje. Het seizoen 2005/2006 wordt dan ook gedoopt tot: ‘The Beat Goes On’.

Deel deze pagina: