Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Sphinx, The

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1991OPGEHEVEN: 1994

BEZETTING:
Patrick Pos
Rudy IJzereef
Ingrid IJzereef
Marco Lankveld
Gitaar/zang
Bas
Toetsen/zang
Drums

BIOGRAFIE

Na het uiteenvallen van de band Metal War, komen Rudi en Ingrid IJzereef, Patrick Pos en Marco Lankveld bij elkaar om het een en ander te bespreken. Hoe en wat nu verder? Welke muziekstijl kiezen ze als ze verder gaan? De stijl van thrashmetal zal het niet gaan worden.

De ideeën voor een nieuwe band worden door Patrick aangewakkerd. Zijn idee is om een bluesrock/hardrock band op te zetten onder de naam Sphinx. In korte tijd worden tijdens de repetities enkele nummers geschreven en uitgewerkt. Marco stopt na korte tijd in verband met persoonlijke problemen en wordt opgevolgd door Gert Jan uit Winterswijk. Als extra gitarist wordt Sjors aangetrokken. Het eerste optreden is op de eerste editie van Lolliepop, in Groenlo uiteraard. De band heeft de eer om de allereerste band te zijn die ooit op dit legendarische popfestival stond. Na verloop van tijd werken de meeste bandleden in ploegendiensten en dan is het lastig repeteren. Het is Patrick die dan besluit om de stekker er voorgoed uit te trekken.

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: