Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Soep met Ballen

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1989OPGEHEVEN: 1993

BEZETTING:
Clemens Gebbink
Leonie Gebbink
Inge Wijnen
Lex Venderbosch
Tom Holkenborg
André Huinink
Walter Hummelink
Zang
Zang
Zang
Gitaar
Gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

Soep Met Ballen is opgericht in 1989 nadat enkele leden al eens eerder wat met elkaar gerepeteerd hadden op de zolder. De naam is ontleend aan het feit dat de kwaliteit in het begin nogal te wensen over liet. Toch weet de band na intensief repeteren een behoorlijk repertoire neer te zetten, dat bestaat uit Engelstalige nummers van eigen bodem (Herman Brood, Gruppo Sportivo) alsook covers van echte Engelstalige bands (The Black Crows, Melissa Etheridge).

Voorop staat muziek te spelen die vooral herkenbaar is voor het publiek. In 1991 op Goede Vrijdag staat The Nine O’Clock Blues Band bij zaal Reijrink in Lievelde op het podium met vooraf Soep Met Ballen. Dit wordt afgekeurd door meneer pastoor omdat soep met ballen niet gepast is op Goede Vrijdag. Na enig overleg kan het optreden toch doorgang vinden. Er wordt opgetreden in kroegen, op festivals, fuiven en zo. Hoogtepunten: een optreden tijdens een Harley Davidson bikersfeest en een optreden tijdens de zomermarkt in Lichtenvoorde. In 1993 wordt de band ontbonden en gaan diverse leden verder in andere lokale bands als Tsja! en See ya.

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: