Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

QQ47

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2004OPGEHEVEN: 2008

BEZETTING:
Sean Gascoigne
Nils Wiegerinck
Wouter Hillen
Bob Hogenelst
Gitaar/zang
Bas/zang
Gitaar
Drums
LATERE LEDEN:
Roel Stoltenborg
Arjen Stortelder
Drums
Gitaar

BIOGRAFIE

QQ47 is emocore of explosieve punk. Een aantal hoogtepunten: het winnen van de Slag om Paaspop en uiteraard spelen op Paaspop, Keifestival en Highschool Music Competition in Night Town Rotterdam. Eind 2006 houdt Bob het voor gezien. QQ47 brengt een demotape en een EP uit. Na het vertrek van Bob is er al genoeg materiaal om een nieuwe EP op te nemen.

Sean springt in de studio achter de drumkit en ‘PS; I’m the Villian’ wordt opgenomen en uitgebracht. Ook Wouter kapt ermee en de band ligt op z’n kont. Arjen Stortelder, hun roadie, blijkt precies de gitarist te zijn die ze zoeken. Een goede drummer is moeilijker te vinden. Roel Stoltenborg wordt gevraagd en die heeft interesse en is geschikt! In de nieuwe bezetting werken ze hard aan nieuwe nummers en hopen in 2008 een cd op de planken te kunnen leggen. Echter besluit Sean in 2008 met de band te stoppen. Nils, Roel en Arjen besluiten het bijltje van QQ47 te begraven en richten vrijwel direct daarna de band Deanmoore op. Een zijproject van Sean, Nils en Arjen is ‘How We Operate’.

FOTO'S

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Kleintje Keifestival
(Lichtenvoorde)
Kleintje Keifestival
Als opstap naar het Keifestival stelt het bestuur een muzikale wedstrijd in. Via een oproep in de regionale weekbladen wordt beginnende bandjes gevraagd om zich in te schrijven. De winnaar van de wedstrijd wordt beloond met een geldprijs en een optreden op het jaarlijkse Keifestival. Maar liefst 150 aanmeldingen komen binnen! De eerste editie van Kleintje Kei vindt plaats in een aantal horecagelegenheden in Lichtenvoorde. Onder het oog en oor van vakkundige juryleden strijden twaalf bandjes om een plaats in de finale. Vier daarvan dringen door tot de finale. Bendover wint en opent het Keifestival 2003 met een spetterend optreden.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
LAL Festival
(Lichtenvoorde)
LAL Festival
Martijn Verhoeven, Rik Oude Wesselink, Frank Wensing en Thijs Oolthuis richten in 2002 de Stichting 12inchevents op. De stichting heeft als doelstelling ‘het bevorderen van de muziekcultuur en het bieden van een podium voor het ten gehore brengen van die muziek, alsmede het organiseren van activiteiten om die muziek heen’. Hieruit ontstaat het LAL Festival: Lichtenvoorde Achterhoek Live.
Marianumpop
(Groenlo)
Marianumpop
Eind 2003 ontstaat tijdens de pauze het idee om MarianumPop te beginnen. Sander Esselink en Rob Steuber, beiden werkzaam aan scholengemeenschap Marianum, zitten aan de koffie en al pratend ontstaat het idee om iets te gaan organiseren voor de leerlingen van Marianum die in een bandje spelen. Na enig overleg blijkt dat het idee daadwerkelijk gestalte kan gaan krijgen. Er zijn namelijk véél leerlingen die muziek maken en in een bandje spelen.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Punkpop
(Lichtenvoorde)
Punkpop
Punkpop ontstaat in 2004 door een groep vrienden die veel punkrockshows bezoeken. Omdat er in Lichtenvoorde vrijwel niks te doen is voor de punkrockliefhebbers, ligt het voor de hand om zelf iets te gaan organiseren. Aangezien een van de ouders een zaal heeft is de keuze snel gemaakt waar Punkpop zal worden gehouden, namelijk bij Café Hogenkamp. Op de eerste editie spelen twee bands: QQ47 en Last Warning en er komen zo’n 125 mensen op af.
Slag om Paaspop
(Zieuwent)
Slag om Paaspop
Eens in het jaar, zo rond februari, wordt in Zieuwent de ‘Slag om Paaspop’ gehouden. ‘De Slag’ is een bandjeswedstrijd, waarin vijf bands strijden om de hoofdprijs: openingsact op de zaterdag van het Paaspopfestival, dat enkele maanden later plaatsvindt. De winnaar van de muzikale strijd wordt bepaald door een vakjury. Deze jury wordt samengesteld uit mensen uit de regio, wier leven goeddeels in het teken van de (pop)muziek staat. Zo hebben in het verleden al diverse muzikanten, popjournalisten en festivalorganisatoren gejureerd. Als kleine broertje van het Paaspopfestival biedt de Slag om Paaspop een podium voor beginnende bands. De doelstelling is om regionale bands te programmeren, die een eigen oeuvre ten gehore brengen.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: