Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Purple Fire

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1992OPGEHEVEN: 1998

BEZETTING:
Maaike Waalderbos
Rick Penterman
Rolf Wolters
Joris Beerten
Mathieu Boomgaars
Bart Kiers
Luuk Penterman
Christof Elsinghorst
Zang
Gitaar/zang
Gitaar
Bas/zang
Drums
Toetsen/zang
Zang/saxofoon
Toetsen/zang

BIOGRAFIE

Purple Fire begint vanuit een vriendengroep in Zieuwent. Mathieu en Joris hebben enkele malen samen gespeeld op de ouderlijke slaapkamer met gitaar en drumstel. Rick, vriend en gitarist, wordt gevraagd en een bandje is geboren. Rick, afkomstig uit Harreveld, introduceert plaatsgenoot Rolf Wolters. Zangeres in de beginperiode is Rianne Hulshof, maar al voor het eerste optreden heeft zij de band verlaten. Het repertoire bestaat uit covers van The Scene, U2, De Dijk, enz.

In 1994 komt Bart Kiers de band versterken met toetsen. Met hem spelen ze o.a. op de Lechenvoordsen Aovend. Bart en Rolf verlaten in 1995 de band, om samen Non Kwa Herri op te richten. De band wordt vervolgens versterkt met een toetsenist en een zangeres, respectievelijk Christof Elsinghorst en Maaike Waalderbos. Het repertoire wordt toegespitst op de zangeres: Melissa Etheridge, K's Choice, Skunk Anansie, dat soort werk. Maaike's fantastische stem brengt Purple Fire van een achterzaaltje van Tivoli, naar een kasteeltje aan de Maas te Maastricht, op Paaspop Zieuwent en op vele fuiven, feesten en partijen. In 1998 is het mooi geweest en gaat ieder zijn weg.

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: