Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Moped Nomaden

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1990OPGEHEVEN: 1994

BEZETTING:
Wouter Bosker
Jorgen Daniel
Dick Grooten
Victor Paashuis
Robert Nijenhuis
Zang
Bas
Gitaar/zang
Gitaar
Drums

BIOGRAFIE

De Moped Nomaden trekken in de Achterhoek rond in de periode 1990 tot 1994. Hun muziekstijl is een mix van Engelse pop en Ameri-kaanse gitaarrock/noise, waarbij vooral bands als The Boo Radleys, Smiths, Dinosaur Jr en Sonic Youth favoriet zijn.

De Moped Nomaden heeft onder andere opgetreden bij PamPam in Groenlo, op de eerste editie van Lolliepop (1993) en op het Polpopfestival in Aalten.

DISCOGRAFIE

Daß macht Spaß
Release: 1993
  1. Les Eaux Vives
  2. Live Evil
  3. Hypocrites
  4. I Want to Know...
  5. Chewing Gum


FOTO'S

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: